Είναι τρομοκρατικές επιθέσεις ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου: Μιλούν για νεκρούς




Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει πλέον τα συμβάντα που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ ως τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικες πληροφορίες δύο από τους δράστες, που φώναζαν “Αλλάχ, Αλλάχ”, είναι νεκροί. Επίσης γίνεται αναφορά για επτά νεκρούς, που δεν επιβεβαίωσε ακόμα η αστυνομία

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sun, έως και επτά άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στα συμβάντα στο Λονδίνο.

Δύο άνθρωποι που εξαπέλυσαν επιθέσεις κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου έπεσαν νεκροί από πυρά βρετανών ένοπλων αστυνομικών, ανέφερε η ίδια εφημερίδα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ένας ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πριν από λίγο ότι άκουσε ισχυρούς κρότους κοντά στο Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε ότι η «φρικτή εξέλιξη» που καταγράφηκε χθες βράδυ στο Λονδίνο, όπου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και άνθρωποι μαχαιρώθηκαν, θεωρείται από τις αρχές μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

«Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ’ αυτά τα φοβερά γεγονότα».

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ

04/06/2017 02:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: