«Είναι ντροπή», βαριά τιμωρία περιμένει τη Βοσνία, δηλώνει ο διεθνής Κώστας Μανωλάς




Εικόνες ντροπής εκτυλίχτηκαν στη Ζένιτσα, μετά το πολύτιμο βαθμό που απέσπασε η εθνική από τη Βοσνία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Το σφύριγμα της λήξης από τον Νίκολα Ριτσόλι πυροδότησε και την ένταση κατά την αποχώρηση των διεθνών προς τα αποδυτήρια.

Αρχικά ο Κώστας Μανωλάς είχε επεισόδιο με τον συμπαίκτη του στη Ρόμα, Εντίν Τζέκο, ενώ ακολούθησε σύρραξη με τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας να επιτίθεται στον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο κι έχασε ένα δόντι.

Ο Βασίλης Τοροσίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η εθνική θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον όμιλό της και στάθηκε στην επίθεση με γροθιά που δέχθηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας: «Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, ένας σημαντικός βαθμός. Αν είμαστε έτσι και στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια τότε θα είμαστε το φαβορί για την δεύτερη θέση. Δέχτηκε μια γροθιά ο Γιαννιώτας από τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας. Ο συγκεκριμένος είχε δημιουργήσει ένταση και στο πρώτο ματς στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πρέπει να υπάρχουν τιμωρίες για τέτοιες συμπεριφορές σε τέτοιες διοργανώσεις.»

Από την πλευρά του ο Κώστας Μανωλάς τόνισε: «Το πάθος που είχαμε, η δύναμη που βγάλαμε, ήταν δύο σημαντικά στοιχεία που μας έδωσαν το αποτέλεσμα. Χρειάζονται δύναμη αυτά τα ματς, διαφορετικά δεν γίνεται. Μαζί είχαμε και ποιότητα, την οποία θέλουμε να δείξουμε και στα επόμενα ματς. Είναι ντροπή όσα έγιναν μετά το παιχνίδι και το γεγονός ότι αποδοκίμασαν τον εθνικό μας ύμνο πριν τη σέντρα. Δεν έχουμε πόλεμο, ποδόσφαιρο παίζουμε και οι όποιες διαφορές πρέπει να είναι εντός του αγωνιστικού χώρου.»
Από τα επεισόδια που συνέβησαν στις κερκίδες, ένας Έλληνας φίλαθλος τραυματίστηκε από σεκιούριτι στο κεφάλι, αλλά ευτυχώς ήταν ελαφρύ το χτύπημα και δεν χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Επίσης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου ένας ακόμη φίλος της εθνικής, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά από όλα αυτά βαριά αναμένεται να είναι η τιμωρία της Βοσνίας, καθώς δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητα τα όσα συνέβησαν μετά το φινάλε του αγώνα. Η γροθιά του βοηθού προπονητή της Βοσνίας στον Γιάννη Γιαννιώτα, η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι επιθέσεις και το ξύλο στην κερκίδα των φίλων της εθνικής μας από επίθεση Βόσνιων και το ότι οι παίκτες αποχώρησαν δέκα λεπτά μετά τη λήξη του ματς, γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Νίκολα Ριτσόλι και τους παρατηρητές.

Του Δημήτρη Καρακώστα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: