Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν τη νοτιοδυτική πόλη Ντεράα




Ο βομβαρδισμός περιοχών που κρατούνται από τους αντάρτες στη συριακή πόλη Ντεράα, στα σύνορα με την Ιορδανία, ξεκίνησε ξανά με βομβαρδισμό από κυβερνητικά αεροσκάφη και βαρύ πυροβολικό.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε πηγές του στρατού για να ανακοινώσει την επανέναρξη των επιχειρήσεων, οι οποίες συνεχίστηκαν ενώ Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι διεξήγαγαν άλλον έναν γύρο μυστικών συνομιλιών για τη δημιουργία μιας “ζώνης αποκλιμάκωσης” στη νοτιοδυτική Συρία που θα περιλαμβάνει και τη Ντεράα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν σε εκεχειρία κατά τις συνομιλίες τους στο Αμάν, που αποσκοπούσαν στην ενίσχυση της καλής θέλησης μεταξύ των δύο χωρών, είπαν διπλωμάτες στην Ιορδανία.

Το Σάββατο, ο συριακός στρατός δήλωσε ότι θα αναστείλει επιχειρήσεις στη Ντεράα για 48 ώρες σε ένδειξη υποστήριξης των “προσπαθειών συμφιλίωσης”.

Ο στρατός της Συρίας απέτυχε να εκδιώξει τους αντάρτες από το προπύργιό τους στη Ντεράα, ενώ οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν εμποδίσει την προσπάθεια του στρατού να ανακτήσει μια σημαντική διέλευση στα σύνορα με την Ιορδανία και να αποκόψει τις προμήθειες των ανταρτών ανατολικά και δυτικά της πόλης.

Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ υποστηρίζεται στον εξαετή εμφύλιο από τη Ρωσία, το Ιράν, και ομάδες σιιτών πολιτοφυλακών, ενώ μερικοί από τους αντάρτες που προσπαθούν να τον ανατρέψουν υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και μοναρχίες των χωρών του Κόλπου.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΜΠΕ – Reuters – Ιορδανία/ Αμάν 21/06/2017 06:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: