Οι συντηρητικοί της Τερέζας Μέι χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις




Οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις που βασίζονται στο exit poll που μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Οι Τόρις εξασφαλίζουν 314 έδρες, έναντι 330 εδρών που κατείχαν στην απερχόμενη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν εξασφαλίζει 266 έδρες , ενισχύοντας την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 32 έδρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ipsos/MORI.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll , αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζε Μάι και το Συντηρητικό Κόμμα».

Το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εξασφαλίζει 14 έδρες στην Βουλή των Κοινοτήτων, σύμφωνα το exit poll. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Μένζις Κάμπελ δήλωσε ότι θεωρεί πολύ δύσκολη την συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνητικό συνασπισμό.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) της Νίκολα Στέρτζον εξασφαλίζει 54 έδρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του exit poll.

Τα αποτελέσματα σε 76 περιφέρειες είναι αμφίρροπα, μεταδίδει το BBC, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του exit poll σύμφωνα με τα οποία ότι οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία, παραμένοντας το μεγαλύτερο κόμμα, με 314 έδρες.

“Η κούρσα διεκδίκησης μεγάλου αριθμού εδρών γίνεται στήθος με στήθος, και προς το παρόν είναι αδύνατο να προβλεφθεί ο νικητής”, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

“Υπάρχουν 76 έδρες στις οποίες το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, είναι αμφίρροπο”, προσθέτει.

Απώλεια αυτοδυναμίας των Συντηρητικών δίνει το exit poll

Νίκη των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι αλλά χωρίς αυτοδυναμία δίνει το exit poll των βρετανικών καναλιών (BBC, ITV, Sky News) που παρουσιάστηκε με το κλείσιμο της κάλπης στις 10 το βράδυ τοπική (μεσάνυχτα Κύπρου).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, που βασίζεται σε ερωτήσεις προς ψηφοφόρους σε περίπου 150 αντιπροσωπευτικά εκλογικά τμήματα, οι Συντηρητικοί κερδίζουν 314 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων επί συνόλου 650.

Οι Εργατικοί ακολουθούν με 266 έδρες, σαφώς ενισχυμένοι.

Έπονται οι Σκωτσέζοι εθνικιστές του SNP με 34 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 14.

09/06/2017 00:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Λονδίνο, United Kingdom

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: