Η συνάδελφος Μαρία (Τάνια) Μαντουβάλου υποψήφια με τους Ενωμένους Δημοσιογράφους




Η συνάδελφος Μαρία (Τάνια) Μαντουβάλου είναι υποψήφια τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με τους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. Με το σημείωμα που δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook, καλεί τους συναδέλφους της να την εμπιστευθούν.

Γράφει σχετικά:

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Συνάδελφοι, στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, είμαι υποψήφια με τους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
Με ένα τοπίο στα μίντια πλήρως διαφοροποιημένο, και με το επάγγελμα να απαξιώνεται συνεχώς, θέλουμε μια Ένωση Συντακτών, η οποία να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα σημεία των καιρών.
Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν τώρα το τιμόνι της Ένωσης, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να λύσουν XΘΕΣ το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ. Η θεσμοθέτηση ενός πόρου που θα κρατήσει ζωντανό τον Οργανισμό είναι επιτακτική ανάγκη, και πρέπει το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εργοδότες και την κυβέρνηση, για την αναπλήρωση του αγγελιοσήμου.
Οι νέοι τιμονιέρηδες της ΕΣΗΕΑ οφείλουν να σταματήσουν δια παντός τις ψηφοθηρικές υποσχέσεις και να παλέψουν, αυτή τη φορά μέχρις εσχάτων, για την αξιοπρέπεια, σε επίπεδο συνθηκών εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, των συναδέλφων που εργάζονται σε έντυπα, ηλεκτρονικά, ή διαδικτυακά μέσα, ανεξάρτητα αν αμείβονται με μισθό, ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Είναι απαράδεκτο τα «μπλοκάκια» και τα «σαΐτς» εν έτι 2017 να μην έχουν τη δυνατότητα ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ, και ως εκ τούτου ένταξης, στο συνδικαλιστικό μας σωματείο. Όσον αφορά τα μπλοκάκια, πρέπει και ο εργοδότης να υποχρεούται να καταβάλλει εργοδοτικές εισφορές.
Κι επιτέλους είναι καιρός να σταματήσουν οι απολαβές ψίχουλα για σύγχρονες γαλέρες, με δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και ανύπαρκτα δικαιώματα.
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ.
Τα θύματα και τα θέματα είναι πολλά. Και ανοίγουν και άλλα με τις αλλαγές που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και τα νέα σχήματα που δρομολογούνται στο χώρο.
Συνάδελφοι, στις εκλογές, υπάρχουν πάντα ζητήματα που μπορούν να μας χωρίσουν. Αναζητώ μαζί σας τη δύναμη της ομαδικής σύμπλευσης για όσα μπορούν μόνο να μας ενώσουν. Δεσμεύομαι για μια συνεπή και αξιοπρεπή συνδικαλιστική παρουσία. Κι έχω να υποσχεθώ μόνον αυτό: αν δω ότι δεν μπορώ, δεν θα σας απογοητεύσω. Θα δώσω τη θέση μου στον επόμενο αποφασισμένο συνάδελφο.
Θέτω υποψηφιότητα για πρώτη φορά, και αυτός είναι ένας περαιτέρω λόγος, για να ζητήσω την ισχυρή σας στήριξη, έτσι ώστε να δοκιμαστούν και νέα πρόσωπα.
Καθαρή εντολή στους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ για ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ αυτές τις δύσκολες ώρες.
Μαντουβάλου Μαρία (Τάνια) Υποψήφια για το Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ & ΠΟΕΣΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: