Η μεγάλη καθυστέρηση των αξιολογήσεων στέρησε φθηνό χρήμα, τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη




«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κοστίζει πολύ ακριβά στον τόπο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη και την κατηγορεί «αποτυχημένη διαπραγμάτευση», με αρνητικές συνέπειες, που κάθε μέρα έρχονται και νέες στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική συμπαράταξη, «η μεγάλη καθυστέρηση των αξιολογήσεων στέρησε φθηνό χρήμα, σημαντική ρευστότητα από την οικονομία και δυνατότητες για μεγαλύτερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», καθώς έχουμε πάρει από το εγκεκριμένο δάνειο των εταίρων περίπου 14 δισ. ευρώ λιγότερα από ό,τι προβλεπόταν ως το τέλος Ιουνίου του 2017.

«Με τα ποσά αυτά θα μπορούσε να εξοφληθεί το σύνολο των καθυστερημένων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Θα μπορούσε να διατεθεί επίσης το υπερβάλλον πλεόνασμα των 1,9 δις ευρώ, που δικαιούμασταν να διαθέσουμε επί πλέον, όχι για την εξόφληση ομολόγων, αλλά για την απασχόληση, την ενίσχυση της παραγωγής και την κοινωνική συνοχή, όπως έχουμε προτείνει», προσθέτει η ΔΗΣΥ.

«Ο κ Ρέγκλινγκ θα μπορούσε να πανηγυρίζει. Όχι όμως ο κ Τσιπρας. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο», καταλήγει η Δημοκρατική Συμπαράταξη,

17/06/2017 14:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: