Η ισχύς και το κέρδος υπεράνω όλων: Δεν τους ενδιαφέρει η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας




Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης

Υποκρίνονται ότι προασπίζονται τη δημοκρατία και την ελευθερία…

Υποκρίνονται ότι προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα…

Υποκρίνονται ότι προασπίζονται τα ιδεώδη του δυτικού πολιτισμού…

Υποκρίνονται ότι προασπίζονται το Διεθνές Δίκαιο…

Υποκρίνονται ότι προασπίζονται την ηθική…

Υποκρίνονται ότι μάχονται κατά της τρομοκρατίας…

…Και στο όνομα όλων αυτών στερούν τη ζωή από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Και βιολογικά και οικονομικά και κοινωνικά στοχοποιούν λαούς,κονιορτοποιούν πολιτισμούς, καταστρέφουν το περιβάλλον.

Φτάνει να διατηρήσουν, να αυξήσουν την ισχύ τους, να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν. Στήνουν σκηνικά (όπως στο θέατρο) αλλά παίζουν κακοπαιγμένες παραστάσεις. Και είναι κακοπαιγμένες οι παραστάσεις τους γιατί δεν είναι άξιοι να ονομάζονται ηθοποιοί. Γιατί Ηθοποιός σημαίνει Φως. Ο Ηθοποιός  μέσω της υποκριτικής φανερώνει την αλήθεια, ενώ όλοι αυτοί με την “υποκριτική” κρύβουν την αλήθεια. Ο ηθοποιός με την τέχνη του δε λέει ψέμματα, αλλά αναδεικνύει (υποκρινόμενος) την αλήθεια του ήθους, δηλαδή την αλήθεια του χαρακτήρα του ήρωα, που υποδύεται, ενώ όλοι αυτοί κρύβουν (υποκρινόμενοι) την αλήθεια “αναδεικνύοντας” το ψέμα του ήθους, τον χαρακτήρα δηλαδή, του … εαυτού τους. . Ο ηθοποιός με το ήθος του (μέσω της τέχνης του)  προσπαθεί να συμβάλει στην … ηθική, ενώ όλοι αυτοί με το ήθος τους συμβάλουν στην … ανηθικότητα.

Τελευταίο παράδειγμα της υποκρισίας των ισχυρών το παιγνίδι που παίζεται με το Κατάρ. Και ναι, το Κατάρ μπορεί να είναι από τους χρηματοδότες της σύγχρονης τρομοκρατίας. Ποιοί όμως το κατηγορούν: Η Σαουδική Αραβία και ορισμένα Αραβικά Κράτη, καθώς και ο νέος Πλανητάρχης, που δήθεν ψάχνει τον ένοχο (στην ουσία τον αποδιοπομπαίο τράγο); Διαβάστε τις απόψεις Ομπάμα περί Σαουδαράβων (και όχι μόνον) στο «The Atlantic».

Υπενθυμίζεται ότι 15 από τους 19 καμικάζι, που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν Σαουδάραβες. Ο Ομπάμα κατηγόρησε ευθέως οτι οι Σαουδάραβες χρηματοδοτώντας τα θρησκευτικά σχολεία στρατολόγησης Ουχάμπι σε Μέση και Απω Ανατολή ενισχύουν τον φονταμενταλισμό (το χεράκι τους είχαν βάλει και οι Τούρκοι). Μάλιστα, έφερε παραδείγματα για το πώς τα σεμινάρια που διοργανώνονται από αυτά τα «μορφωτικά ινστιτούτα» –και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ριάντ- επέφεραν πολιτιστικές και κοινωνικές αλλαγές μέχρι και στην Ινδονησία (την οποία γνωρίζει καλά δεδομένου ότι επι τετραετία έμεινε εκεί), όπου έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στον γυναικείο πληθυσμό που φορά μαντήλα στο κεφάλι.

Ήρθε βέβαια και η σημερινή διπλή επίθεση του σουνητικού ISIS στην Τεχεράνη -«συμμάχου»(?)-«συνεργάτη»(?) του Κατάρ στην τρομοκρατία κατά τους Σαουδάραβες και λοιπούς «προθύμους» Άραβες για να επιβεβαιώσει το άθλια σκηνοθετημένο έργο.

Τρώγονται και αλληλοσπαράσσονται για την ισχύ και τα υπερκέρδη. Πάνω από 350 δις δολλάρια στις τσέπες των ΗΠΑ (σε βάθος 10 ετίας) για να ξεπλύνουν το όνομά τους οι Σαουδάραβες ολιγάρχες και να επαναποκτήσουν την ισχύ τους στον Αραβικό κόσμο. Δούναι και λαβείν. Εξαγόρασαν την σιωπηρή προεδρική συγγνώμη για το έγκλημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Στις μπίζνες ακόμα και οι αξίες-η ηθική-η ανθρώπινη ζωή-η αξιοπρέπεια έχουν μια τιμή (στην περίπτωση αυτή λίγο αλμυρή…).

Για τον Τραμπ,εκφραστή του μέρους της αστικής τάξης των ΗΠΑ, που προασπίζεται τα συμφέροντα:

– των πετρελαϊκών εταιρειών (προσοχή όχι των εταιρειών που ασχολούνται με το φυσικό ή και σχιστολιθικό αέριο),

-του στρατο-βιομηχανικού κατεστημένου (στην προεκλογική του ομάδα συμμετείχαν πλέον των 200 Αμερικανών στρατηγών),

-της ντόπιας βιομηχανίας, που επιδιώκει την χρηματοπιστωτική της απεξάρτηση  και αυτοδυναμία  από το τραπεζοχρηματιστηριακό κεφάλαιο (αμερικάνικο και διεθνές)

Η επιλογή της Σαουδικής Αραβίας ως λαγού για να τρέξει και να υλοποιήσει τους στόχους του είναι ιδιαίτερα επιτυχής.

Τι θα επιτύχει ο Τραμπ,εκτός από την πώληση οπλικών συστημάτων δις δολλαρίων στις χώρες της Μέσης Ανατολής(και όχι μόνον):

  1. Διατήρηση επί μακρόν της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή με συνέπειες:

– την αύξηση μεσοπρόθεμα των τιμών του πετρελαίου

– την υστέρηση στην παραγωγή φυσικού αερίου από Κατάρ και Ιράν (εφόσον εμπλακούν και σε πολεμικές συγκρούσεις), οπότε οι καταναλωτές θα στραφούν είτε στο πετρέλαιο, είτε σε άλλες πηγές (πχ, Ρωσία)

– την απομείωση ισχύος των Αραβικών χωρών προς όφελος της ασφάλειας του Ισραήλ

– την καθυστέρηση εφαρμογής του Κινεζικού project για τον χερσαίο «δρόμο του μεταξιού»

– την πίεση στην ενεργοβόρα αγορά της Κίνας να αναζητήσει νέους προμηθευτές  (εκτός του Κατάρ και του Ιράν).

  1. Καίριο κτύπημα στο διεθνές τραπεζοχρηματιστηριακό κεφάλαιο, στους Γερμανούς, στο τραπεζικό σύστημα της Μ.Βρετανίας, σε Ρώσικες κρατικές εταιρείες . Το Κατάρ διαθέτει την κρατική εταιρεία χαρτοφυλακείου Qatar Investment Authority με διαθέσιμα από 330 ως 350 δις δολάρια. Ενδεικτικά το συγκεκριμένο Fund και Καταριανοί εμίρηδες :

– είναι από τους μεγαλύτερους μετόχουςς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen AG, με μερίδιο αξίας σχεδόν 11,6 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των προνομιούχων μετοχών

– κατέχουν μερίδιο της Deutsche Bank σε ποσοστό 9% (για να αντιληφθούμε το Γερμανικό ενδιαφέρον).

– κατέχουν ποσοστό 9,75% στην Rosneft Oil Co μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου της Ρωσίας από το 2016 (κόντρα στο αμερικάνικο και Ευρωπαϊκό εμπάργκο).

– αλλά έχουν και το το 6% στην Βρετανική Barclays που ισοδυναμεί σε 2,76 δισ. Δολάρια.

Ο στόχος λοιπόν δεν είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Αν ήθελαν θα είχαν εκμηδενίσει και τον ISIS και τις λοιπές ομάδες. Δεν μπορεί από το 2015 στο περιοδικό «The Atlantic» να υπάρχει με τίτλο: What ISIS Really Wants, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρονται:… To take one example: In September, Sheikh Abu Muhammad al-Adnani, the Islamic State’s chief spokesman, called on Muslims in Western countries such as France and Canada to find an infidel and “smash his head with a rock,” poison him, run him over with a car, or “destroy his crops.”

Δηλαδή καλεί τους τρομοκράτες τους, που βρίσκονται στη Δύση, να βρούν «έναν άπιστο και να του σπάσουν το κεφάλι με πέτρα, ή να τον δηλητηριάσουν ή να τον πατήσουν με αυτοκίνητο ή να καταστρέψουν τις καλλιέργειες του.

Αυτά οι Υπηρεσίες ασφαλείας, οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις δεν τα ήξεραν; Αν δεν τα ήξεραν να παραιτηθούν ως ανίκανοι. Αν τα ήξεραν και δεν αντέδρασαν να απομακρυνθούν ως ιδιαιτέρως επικίνδυνοι . Αν τα ήξεραν και σιωπούσαν διότι έτσι αποφάσισαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι είναι συνένοχοι. Πόσοι σκοτώθηκαν στην Ευρώπη από «καμικάζι» οδηγούς τρομοκράτες; Εμείς, που δεν έχουμε σχέση με τις υπηρεσίες αυτές, έχοντας μια απλή πρόσβαση σε πληροφορία που δημοσιεύθηκε, μαθαίνουμε τον τρόπο που οι τρομοκράτες θα σπείρουν τον όλεθρο.Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί  προφανώς το γνωρίζουν. Αξιοποιούν και δεν μάχονται την τρομοκρατία. Και την αξιοποιούν για να αποκτήσουν ισχύ και για να μεγενθύνουν τα κέρδη των οικονομικών ελίτ.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: