Οι γραμμές και τα περιθώρια του Αναστασιάδη για λύση του Κυπριακού: Τα γνωρίζω, λέει…




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι γραμμές και τα περιθώρια που μπορεί κάποιος να εξαντλήσει προκειμένου να πετύχει μια λύση στο Κυπριακό.

Παράλληλα επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για λύση του Κυπριακού.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στην Αθηένου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία να παρουσιαστεί έτοιμη όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα «για να δούμε το μέλλον με προοπτική».

Αφού συνεχάρη όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση του έργου, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει, στο μέτρο του δυνατού, τα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Αθηένου. «Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το γεγονός της προτεραιότητας της κατασκευής του παρόντος έργου, το οποίο είναι σημαντικότατο όσον αφορά την ανάπτυξη ευρύτερα του Δήμου που όντως, μέχρι στιγμής, θεωρείται ακριτικός», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα, στις επικείμενες συνομιλίες που θα λάβουν χώρα στην Ελβετία, «να είμαστε σε θέση να μην εγκαινιάζουμε έργα σε ακριτικές περιοχές, αλλά να μιλούμε για μια ενιαία πατρίδα που θα έχει ξεπεράσει τα προβλήματα της κατοχής, που δεν θα θεωρούνται άλλες των περιοχών κατεχόμενες, άλλες ημικατεχόμενες και άλλες ελεύθερες. Αλλά ολόκληρη η επικράτεια θα είναι μια ελεύθερη πατρίδα, για όλους ανεξαίρετα τους κατοίκους, έτσι ώστε να μπορούν να συνδημιουργούν, αλλά και να ελπίζουν».

Αναφερόμενος στο εθνικό πρόβλημα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είναι καλά γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε. «Εκείνο που εκφράζω σαν ελπίδα, είναι η Τουρκία να παρουσιαστεί επιτέλους έτοιμη, όχι λόγοις, αλλά έργοις στα όσα οφείλει να συνεισφέρει, προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση που να επιτρέψει στους κατοίκους αυτής της χώρας, που για αιώνες συμβίωναν ειρηνικά, να ξαναδημιουργηθούν οι συνθήκες, έτσι ώστε να μπορέσουμε και πάλι όλοι μαζί να δούμε με προοπτική το μέλλον, ιδιαίτερα για τους νέους μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για τη λύση, σημειώνοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να νοιώθει ήσυχος όσο δεν υλοποιείται το όραμα να δει να απελευθερώνεται η πατρίδα μας, να δει να απαλλάσσεται από τα τουρκικά στρατεύματα, να δει να δημιουργούνται οι προοπτικές ενός λειτουργικού κράτους, μιας βιώσιμης λύσης που θα επιτρέπει την ευημερία. Και αυτό είναι η επιδίωξή μου».

Ταυτόχρονα βεβαίως, είπε, «θέλω να πω ότι γνωρίζω ποιες είναι οι γραμμές και τα περιθώρια που μπορεί να εξαντλήσει κάποιος, προκειμένου να επιτύχει μια λύση που να γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες».

Ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν σε αυτόν τον τόπο οι περισσότερο και οι λιγότερο πατριώτες. Υπάρχουν όλοι όσοι αγαπούν αυτή την πατρίδα, όλοι όσοι συνυπολογίζουν τις συνέπειες και του χρόνου, αλλά και της αδράνειας με μια αόριστη προοπτική και, συνεπώς, θα πρέπει όλοι μαζί, ενώνοντας δυνάμεις, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λάρνακα 16/06/2017 22:08

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: