Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Θέματα που αφορούν το Κυπριακό ενόψει της νέας Διάσκεψης στην Ελβετία και με αφορμή τις διαψεύσεις για έγγραφο των ΗΕ περί κατάργησης της ΚΔ, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Άρχισαν τα όργανα!» και γράφει ότι το απορριπτικό μέτωπο αβάσιμες πληροφορίες και διαρροές ξεκίνησε να βάζει τρικλοποδιές για να τορπιλίσει τη διαδικασία λύσης. Αλλού αναφέρεται στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών και τις επισημάνσεις που έγιναν για το θέμα των αυστηρών εποπτικών ρυθμίσεων. Επίσης η «Α» γράφει ότι η γεώτρηση της ENI – Total στο οικόπεδο 11 προγραμματίζεται για τις 13 Ιουλίου.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα με τίτλο «Χαμήλωσε τον πήχη ο Άιντε» αναφέρεται στις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ στην Αθήνα και γράφει ότι τώρα θεωρεί πως μια στρατηγική συμφωνία στα βασικά θέματα θεωρείται επιτυχία. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι ολοκληρώθηκε η έρευνα για την απόδραση δύο Γεωργιανών από τις Κεντρικές Φυλακές και δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Επίσης προβάλλει τις υποδείξεις του ΕΚ προς την Τουρκία σε έκθεσή του με αναφορά στην επιστροφή των Βαρωσίων.

«Ενόψει Ελβετίας απαιτείται σύνεση-σοβαρότητα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρει πως η πρόταση των κομμάτων του ενδιάμεσου φαίνεται να εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες και ότι σήμερα το έγγραφο του Έιντε επιδίδεται στις πλευρές. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών. Η «Χ» γράφει επίσης ότι ξεκινά η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Φόρο.

«Διαψεύδουν τα ΗΕ ότι επιθυμούν κατάργηση της Δημοκρατίας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης «Cyprus Mail» που αναφέρεται στη διάψευση των ΗΕ για δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” ότι στο έγγραφο που ετοιμάστηκε ενόψει Ελβετίας γίνεται αναφορά για υιοθέτηση νέας συνθήκης για κατάργηση της ΚΔ. Αλλού αναφέρεται στην παρουσία του ΠτΔ σε εκδήλωση στη Βρετανική Υπάτη Αμροστεία και τις δηλώσεις του για το ρόλο του ΗΒ ως εγγυήτριας δύναμης. Επίσης φιλοξενείται δημοσίευμα για τη μετανάστευση των νέων για εξεύρεση εργασίας.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αντλήθηκαν 4.7 δις. Από ευρω-ομόλογα» και γράφει για τα ποσά που αντλήθηκαν μέσω των ευρωπαϊκών μεσοπρόθεσμων ομολόγων από το 2014 και για το 7ετές ομόλογο με το οποίο η Κύπρος βγήκε προχθές στις αγορές. Αλλού αναφέρει ότι καταγράφηκαν έσοδα 366 εκ. από πωλήσεις κατοικιών στη Μαρίνα Λεμεσού. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τις ανησυχίες των ασφαλιστικών εταιρειών για το ΓεΣΥ.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/06/2017 07:14

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: