Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι διεργασίες ενόψει της Διάσκεψης για της Κύπρο, στην Ελβετία, αλλά και τα οφέλη της λύσης είναι μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι φονικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία, το προσφυγικό, τα αιτήματα της συντεχνίας των νοσηλευτών και τα τρωκτικά που εντοπίστηκαν στον τάφο του Απ. Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τεράστια τα οφέλη της λύσης» παραθέτει συνέντευξη του Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας Dirk Reinermann που έδωσε σε «Αλήθεια» και «Χαβαντίς», ο οποίος επισημαίνει και αναλύει πολλά από τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η Κύπρος μετά τη λύση ενώ λέει, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος από την ενσωμάτωση του τ/κ τραπεζικού τομέα. Σε άλλο θέμα γράφει για εθνική τραγωδία στην Πορτογαλία, όπου τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις δασικές πυρκαγιές. Επίσης γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα καλέσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να τον συνοδεύσουν στο Crans-Montana.

O «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Διπλωματικός πυρετός» και γράφει ότι εβδομάδα σημαντικών διπλωματικών διεργασιών για το Κυπριακό ξεκινά από σήμερα, με τις οποίες αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο ενόψει της διάσκεψης στις 28 Ιουνίου. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι χάθηκε στη θάλασσα της Πόλης Χρυσοχούς ο σκηνοθέτης Νίκος Σιαφκάλης. Αλλού, γράφει για τρωκτικά στον τάφο του Απ. Βαρνάβα, τα οποία εντόπισαν πιστοί σε πρόσφατη επίσκεψή τους.

Η «Χαραυγή» φέρει τον τίτλο «Κοπιάστε να πάμε μαζί στην Ελβετία» και γράφει στο πρώτο της θέμα ότι επίσημη πρόσκληση στους αρχηγούς των κομμάτων να τον συνοδεύσουν στη διάσκεψη στο Crans-Montana της Ελβετίας θα απευθύνει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Αλλού, γράφει ότι ένας στους 113 ανθρώπους αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του εξαιτίας πολέμων ή διώξεων. Επίσης, γράφει ότι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο σε σχέση με το αίτημα ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ για 70 επιπλέον αντικαταστάσεις νοσηλευτών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/06/2017 07:37

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: