Η Ελλάδα διεκδικεί τα συμπεφωνημένα, δηλώνει ο Κουρουμπλής για διαπραγμάτευση, χρέος




“Η Ελλάδα διεκδικεί τα συμπεφωνημένα. Αυτά που συμφωνήθηκαν πρέπει να τηρηθούν και από την άλλη πλευρά, διότι η συμφωνία δεν γίνεται από έναν, γίνεται από δύο”, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή το αυριανό Eurogroup σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Flash96.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι “σύσσωμος ο ελληνικός λαός, έχει κατανοήσει πως αυτή η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και ότι με αυτή την προσπάθεια, το κόστος και το πολιτικό ρίσκο, μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια”.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στο Μενίδι υποστήριξε ότι η υπόθεση στη συγκεκριμένη περιοχή θέλει μια άλλου είδους προσέγγιση καθώς τα φαινόμενα αυτά δεν δημιουργήθηκαν τώρα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε για τη φορολογία των εφοπλιστών, τόνισε ότι “υπήρξε μια πάρα πολύ σκληρή απάντηση από πλευράς Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), αλλά δεν υπήρξε ανταπάντηση”.

Δήλωσε επίσης ότι, με επιστολή του προς την επίτροπο Βεστάγκερ έχει εξηγήσει ότι “αν είναι τόσο καλό το φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα για τους εφοπλιστές, όπως κάποιοι πιστεύουν, τότε γιατί υπάρχουν μόνο 750 πλοία με ελληνική σημαία, ενώ σήμερα τα ελληνόκτητα πλοία παγκοσμίως είναι περίπου 4.500”;

Αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι λόγω και της δυναμικής ανάπτυξης του χρόνο με το χρόνο, κερδίζει συνεχώς έδαφος σε σχέση με άλλα λιμάνια.

Για τη ναυτική εκπαίδευση είπε ότι την επόμενη Παρασκευή στη Βουλή, θα ακουστούν κάποια πράγματα με αφορμή επερώτηση της αντιπολίτευσης.

Τόνισε ότι το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά στη ναυτική εκπαίδευση παίρνοντας 20% παραπάνω ωρομίσθιους, ενώ προχωρά και σε αναβάθμιση των σχολών που μπορούν να δώσουν επαγγελματική διέξοδο σε πάρα πολλούς ανθρώπους.

14/06/2017 20:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: