Η έκρηξη στο νηπιαγωγείο στην Κίνα προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα, ο δράστης σκοτώθηκε επί τόπου




Η έκρηξη που σημειώθηκε χθες μπροστά από νηπιαγωγείο στην Κίνα, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους, προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα που κατασκευάσθηκε από άνθρωπο που έπασχε από νευρολογική νόσο, ανακοίνωσαν οι τοπικές Aρχές.

«Εκρηκτική ύλη βρέθηκε στο διαμέρισμα» του ατόμου αυτού, 22 ετών, που σκοτώθηκε κατά την έκρηξη, διευκρίνισαν οι αρχές της πόλης Φενγκσιάν, έπειτα από ανάλυση DNA.

Έλεγχοι θα διεξάγονται γύρω από τις πανεπιστημιουπόλεις μετά την χθεσινή έκρηξη κοντά σε νηπιαγωγείο

Επείγουσα εγκύκλιο εξέδωσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας στην Κίνα, με την οποία ζητά να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και να διεξάγονται έλεγχοι γύρω από τις πανεπιστημιουπόλεις.

Η απόφαση λήφθηκε μία ημέρα μετά τη σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε νηπιαγωγείο στο Φενγκσιάν της επαρχίας Τζιανγκσού στην ανατολική Κίνα, από την οποία 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίσθηκαν.

Η εγκύκλιος απαιτεί από τα εκπαιδευτικά τμήματα και τα σχολεία να διεξάγουν ελέγχους για πιθανά κενά ασφαλείας σε συνεργασία με διάφορες αρχές.

Το υπουργείο ζήτησε επίσης την έγκαιρη αντιμετώπιση των κενών αυτών που σχετίζονται με τα σχολεία για την εξάλειψη πιθανών κινδύνων.

16/06/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Πεκίνο, China

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: