Οι διμερείς ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών




Με στόχο την αναβάθμιση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, η πρώτη τεχνική συνάντηση εμπειρογνωμόνων.

Ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας του Υπουργείου, Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός αναφέρθηκε στην κυβερνητική προτεραιότητα, που αφορά στη διεύρυνση της συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον ναυτιλιακό και οικονομικό τομέα, με έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές, τις ναυτιλιακές επενδύσεις και τις λιμενικές υποδομές.

Σε αντίστοιχη παρέμβασή του ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, έδωσε έμφαση σε θέματα λιμενικής ανάπτυξης επενδύσεων και υποδομών. Σημείωσε ιδιαίτερα, την ανάπτυξη στον τομέα των σκαφών αναψυχής και στον θαλάσσιο τουρισμό.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, ελέγχου πλοίων από το κράτος λιμένα, προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, λιμενικής ανάπτυξης και συνεργασίας, καθώς και συνεργασίας στον τομέα του θαλασσίου τουρισμού και των ναυτιλιακών επενδύσεων.

Τις εργασίες της Τεχνικής Συνάντησης εμπειρογνωμόνων συντόνισε η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του υπουργείου Ναυτιλίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμοδίων Διευθύνσεων.

Από πλευράς Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, Ρωσικών λιμένων, του Ρωσικού Νηογνώμονα και της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, υπεγράφη κείμενο αμοιβαίως συμφωνηθέντων πρακτικών από τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

19/06/2017 16:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: