Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στο Κατάρ

FILE PHOTO. German Federal Chancellor Angela Merkel. EPA, YURI KOCHETKOV
Την ανησυχία της για την κατάσταση στο Κατάρ εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας από την Πόλη του Μεξικού πλάι στον Πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ακόμα την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ όλων των χωρών του Κόλπου αλλά και της Τουρκίας και του Ιράν προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πολιτική λύση συγκρούσεων όπως είναι η κατάσταση στη Συρία, η κατάσταση στη Λιβύη, ή η κατάσταση στο Ιράκ δεν θα συμβεί ποτέ αν συγκεκριμένοι παίκτες δεν συμπεριλαμβάνονται καν πλέον στη συζήτηση και αυτό περιλαμβάνει το Κατάρ, την Τουρκία και το Ιράν», είπε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος προσέθεσε ότι θα επιθυμούσε η ισορροπία των δυνάμεων να διατηρηθεί «με σύνεση» στην περιοχή καθώς και ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα έπρεπε να είναι στην ατζέντα της Συνόδου G20 που θα γίνει τον επόμενο στο Αμβούργο.

Αραβικά κράτη συνέχισαν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κατάρ τοποθετώντας δεκάδες άτομα που έχουν σχέση με τη χώρα σε λίστες τρομοκρατών.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο ασφυκτικός κλοιός εμποδίζει την αμερικανική δυνατότητα για μακροπρόθεσμες επιχειρήσεις στην περιοχή.

Στο Κατάρ λειτουργεί άλλωστε η μεγαλύτερη αμερικανική βάση της περιοχής.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, εξέφρασε την προσδοκία όλες οι πλευρές να βρουν μια λύση.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι υποθέτει ότι η Βρετανία εμμένει στο διαπραγματευτικό της σχέδιο για Brexit μετά τις εκλογές

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε χθες ότι εικάζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει πιστή στο διαπραγματευτικό της σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, σημειώνοντας ότι η ίδια επιθυμεί να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίες για τις συνομιλίες για το Brexit.
Μιλώντας από τον Πόλη του Μεξικού, πλάι στον Μεξικανό πρόεδρο Πένια Νιέτο, η Μέρκελ τόνισε πως είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις για τους όρους διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αναμένεται να ξεκινήσουν τις ερχόμενες μέρες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα εξακολουθεί να παραμένει στην Ευρώπη μετά την ολοκλήρωση του Brexit και ότι επιθυμεί η χώρα να παραμείνει ένας καλός εταίρος.

10/06/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μεξικό, Mexico / Βερολίνο, Germany

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal