Γκαζάκια, καλασνίκοφ βρέθηκαν στο όχημα που έπεσε πάνω σε αστυνομικούς στο Παρίσι: Νεκρός ο οδηγός




Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος που έπεσε πάνω στο αστυνομικό βαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο για μια «απόπειρα επίθεσης». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός έχασε την ζωή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμη σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι βρέθηκαν “εκρηκτικά” εντός του οχήματος. «Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο», υπογράμμισε ο Κολόμπ.

«Μοιάζει να είναι εσκεμμένη ενέργεια» δήλωσε από την περιοχή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Πιερ-Ανρί Μπραντέ σε δημοσιογράφους. O ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός ήταν οπλισμένος.

Η αίσθηση που έχει διαμορφωθεί πάντως στους Γάλλους αστυνομικούς, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, είναι ότι το αυτοκίνητο προσέκρουσε σκοπίμως στο βαν της αστυνομίας. Κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλια και φιάλες αερίου.

Ερασιτέχνης λήπτης κατέγραψε τη δραματική στιγμή που ένας αστυνομικός της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ακινητοποιεί τον δράστη και τον ελέγχει εξονυχιστικά, φτάνοντας στο σημείο να τον γδύσει, ενώ εκείνος μοιάζει να είναι αναίσθητος στο έδαφος.

19/06/2017 18:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: