Εάν δεν δοθεί το έγγραφο πριν τη Διάσκεψη ο Αναστασιάδης δεν θα πάει στη Γενεύη, λέει ο Βίκτωρας




Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει λάβει γραπτή διαβεβαίωση πως τα Ηνωμένα `Εθνη ότι το κοινό έγγραφο που θα καθοδηγεί τις συζητήσεις για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις θα είναι έτοιμο πριν τις 28 Ιουνίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς τί θα γίνει στην περίπτωση που το έγγραφο δεν είναι έτοιμο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως “τότε δεν θα μπορούμε να πάμε στη Γενεύη”.

Απαντώντας σε ερώτηση, με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας για τη Διάσκεψη για την Κύπρο, σε σχέση με το κοινό έγγραφο που έχει αναλάβει να ετοιμάσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: “`Εχει καθοριστεί η ημερομηνία για τη Διάσκεψη και το έγγραφο θα πρέπει να είναι έτοιμο πριν από αυτήν, σύμφωνα και με τα όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κατοχικό ηγέτη στη Νέα Υόρκη”.

Κληθείς να πει γιατί η πλευρά μας συναίνεσε στον καθορισμό ημερομηνίας για τη Διάσκεψη εφόσον το έγγραφο δεν είναι ακόμη έτοιμο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε “γιατί έχουμε λάβει διαβεβαίωση γραπτώς από τα Ηνωμένα `Εθνη ότι πριν τις 28 του Ιούνη θα είναι έτοιμο το κοινό έγγραφο”.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη ανακοινώθηκε πως συμφωνήθηκε όπως ο κ. `Ειντε «εμπλακεί  με όλους τους συμμετέχοντες (στη Διάσκεψη) στην προετοιμασία ενός κοινού εγγράφου που θα καθοδηγεί τις συζητήσεις για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, με βάση τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη και στο Μοντ Πελεράν».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Εξάλλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο κ. `Ειντε “βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους συμμετέχοντες σχεδόν σε καθημερινή βάση καθώς οι προετοιμασίες για τη Διάσκεψη για την Κύπρο συνεχίζουν να σημειώνουν καλή πρόοδο”.

ΚΥΠΕ – Μαρία ΚονιώτουΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/06/2017 19:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: