Δεν υπάρχουν κασέτες: Ο Τραμπ δεν ηχογράφησε τις συζητήσεις του με τον Τζέιμς Κόμεϊ




Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν ηχογράφησε ούτε έχει στην κατοχή του ηχογραφήσεις οποιασδήποτε συνομιλίας του με τον Τζέιμς Κόμεϊ.

Έτσι τερμάτισε τη σεναριολογία που δημιούργησε ο ίδιος τον περασμένο μήνα, όταν διεμήνυσε σε ένα tweet του ότι ο πρώην διευθυντής του FBI καλά θα έκανε να εύχεται να μην υπάρχουν «κασέτες» που δικαιώνουν τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε νέα σειρά μηνυμάτων του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Τραμπ ανέφερε: «Παρ’ όλα τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, υποκλοπών, πτώσης των μασκών και παράνομων διαρροών πληροφοριών, δεν έχω ιδέα για το εάν υπάρχουν “κασέτες” ή καταγραφές των συζητήσεών μου με τον Τζέιμς Κόμεϊ, αλλά δεν έκανα, και δεν έχω, τέτοιες ηχογραφήσεις».

ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ BLOOMBERG:
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει στην κατοχή ηχητικές καταγραφές των συνομιλιών ή των συνδιαλέξεών του με τον πρώην διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας Τζέιμς Κόμεϊ, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό Bloomberg επικαλούμενο μια πηγή ενήμερη για το ζήτημα την οποία δεν κατονόμασε.

Λίγες ημέρες αφότου καθαίρεσε τον Κόμεϊ, ο Τραμπ έκανε μια συγκαλυμμένη απειλή σε μια ανάρτησή του στο Twitter, γράφοντας ότι ο πρώην επικεφαλής του FBI «καλύτερα να ελπίζει ότι δεν υπάρχουν “κασέτες” των συζητήσεών μας».

Μέλη του Κογκρέσου που διεξάγουν έρευνα για την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο όποιες ηχογραφημένες συνομιλίες των Τραμπ και Κόμεϊ έχει στην κατοχή του.

Ο Κόμεϊ ηγείτο της έρευνας του FBI για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές.

22/06/2017 20:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: