Άρχισαν να προσέρχονται οι αντιπροσωπείες στον χώρο της Διάσκεψης για τo Κυπριακό




Άρχισαν να προσέρχονται οι αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη, στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντάνα.

Συγκεκριμένα, πρώτοι έφθασαν οι Βρετανοί με επικεφαλής τον Ειδικό Απεσταλμένο του Ηνωμένου Βασιλείου για την Κύπρο, Τζόναθαν Άλεν. Ακολούθησε ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Μάθιου Κιντ.

Στη συνέχεια ήρθε και η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε και την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθι Σπέχαρ.

Στο χώρο της Διάσκεψης αναμένονται επίσης και οι αντιπροσωπείες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με την αντιπροσωπεία του.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Άιντε είπε ότι χθες είχαν ένα καλό δείπνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διάσκεψη για το Κυπριακό θα αρχίσει με δήλωση από τον βοηθό ΓΓ για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν.

Στη συνέχεια, θα τοποθετηθούν όλες οι πλευρές.

Στις 2.30 αναμένονται δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, στους εκπροσώπους Τύπου.

Αφίχθη ο Αναστασιάδης στο χώρο της Διάσκεψης για την Κύπρο

Αφίχθη στο χώρο της Διάσκεψης για το Κυπριακό πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ήρθε στις 9:40 τοπική ώρα με τη διαπραγματευτική του ομάδα. Τον υποδέχθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Άιντε και η αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Με δεύτερο λεωφορείο προσήλθαν οι σύμβουλοι του Προέδρου και τεχνοκράτες.

Έπειτα έφτασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με την ομάδα του και νωρίτερα ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με τη διαπραγματευτική του ομάδα.

Τελευταίος έφθασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την ομάδα του.

28/06/2017 10:48 – ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου, Αιμιλία Χριστοφή – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: