Αποφασίστηκε εκκένωση του χωριού Βρισά: Νύχτα μεγάλης αγωνίας για τους κατοίκους της Λέσβου




Εκκενώθηκε στις 10 το βράδυ της Δευτέρας το χωριό Βρισά αφού η κατάσταση των εναπομεινάντων σπιτιών του οικισμού κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη σε περίπτωση μετασεισμών.

Οι κάτοικοι της Βρισάς μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων σε άλλα μέρη του νησιού, σε ξενοδοχείο των Βατερών όπου μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες και στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.

Στις 10.30 το βράδυ έγινε στο γήπεδο του Πολιχνίτου σύσκεψη για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης υπό τον αναπλητρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα προκειμένου να σχεδιασθεί η αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Από την Τρίτη το πρωί το «στρατηγείο» των εμπλεκόμενων φορέων και των ειδικών επιστημόνων θα λειτουργεί στη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διατέθηκαν από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της νότιας Λέσβου συνολικά 40 σκηνές των 10 ατόμων η μία και 2.000 μπουκάλια νερό.

https://www.youtube.com/watch?v=ixfWUz8v5aE

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Νύχτα αγωνίας για τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Λέσβου, κυρίως στα νότια του νησιού, μετά την ισχυρή δόνηση των 6,1 Ρίχτερ, που κόστισε τη ζωή σε μία γυναίκα, ενώ υπήρξαν και 15 τραυματίες.

Πολλοί θα περάσουν τις επόμενες ώρες μακριά από τα σπίτια τους. Το χωρίο Βρίσα εκκενώθηκε και οι περίπου 500 κάτοικοί του, που απομακρύνθηκαν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, θα διανυκτερεύσουν σε σκηνές, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, με μία δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να καταγράφεται στις 21:25, ενώ στα 4,9 Ρίχτερ μετρήθηκε ο πιο ισχυρός εξ αυτών, τρία λεπτά μετά την κατά τα φαινόμενα κύρια δόνηση των 6,1 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί για τη σεισμική ακολουθία, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το επόμενο 48ωρο.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί, ενώ, όπως έγινε γνωστό, για αύριο αναβλήθηκαν οι Πανελλήνιες των ΕΠΑΛ σε Λέσβο και Χίο.

Μυτιλήνη, Greece
12/06/2017 22:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Μπαλάσκα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: