Νίκη του κόμματος του Μακρόν, κερδίζει από 390 έως 445 έδρες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις




Το κόμμα La République en marche του Εμανουέλ Μακρόν προηγείται με μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με 32,2% έως 32,9% των ψήφων μπροστά από τη δεξιά (20,9% έως 21,5%) και το Εθνικό Μέτωπο που ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση (13,1% έως 14%), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έδωσαν στις 20:00 ώρα Γαλλίας τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.

Η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λικ Μελανσόν εξασφαλίζει το 11% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα μεταξύ 9% και 10,2%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ipsos-Sopra Steria για τα France Télévisions/Radio France, LCP-Public Sénat, France 24, του Kantar Sofres-Onepoint για τα TF1/RTL/LCI και του Elabe για τα BFMTV/RMC.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το κεντρώο κόμμα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche (ΡΕΜ) κέρδισε περίπου το 30% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου, RTBF, που επικαλείται δύο έξι πολ.

Σύμφωνα με το RTBF, το συντηρητικό κόμμα Οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισε μεταξύ 19% και 20% και ακολουθεί το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο με 17%, η Ανυπότακτη Γαλλία με 12% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 7-8%.

Το RTBF δεν ανέφερε ποιες εταιρίες δημοσκοπήσεων συνέλεξαν τα δεδομένα ούτε αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για τη μεθοδολογία που ακολούθησαν.

Υψηλή αποχή στη Γουαδελούπη, οι υποψήφιοι του Republique en Marche πέρασαν στον δεύτερο γύρο

Λίγοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γουαδελούπη, όπου οι υποψήφιοι του Republique en marche (REM) πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Ο μεγάλος νικητής αυτής της ψηφοφορίας παραμένει η αποχή: στις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες, το ποσοστό αποχής ξεπέρασε το 70% φθάνοντας έως και το 75% στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια.

Οι υποψήφιοι της προεδρικής πλειοψηφίας, που κατέβηκαν με τη σημαία του REM –ο Ολιβιέ Σερβά (1η εκλογική περιφέρεια), η Ντιανά Περάν (2η)- ή που δήλωναν απλώς συμπαθούντες –ο Αραμίς Αρμπό (4η) ή ο Μαξ Ματιαζάν (3η)- πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Η Ελέν Βενγκέρ-Κριστόφ είναι η μοναδική υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος που ήρθε πρώτη με 38,70% των ψήφων στην τέταρτη εκλογική περιφέρεια.

Στη Γουαδελούπη 82 υποψήφιοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο.

11/06/2017 20:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βρυξέλλες, Belgium

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: