Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του οικονομικού αποκλεισμού έναντι του Κατάρ, λένε τα ΗΑΕ




Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Ανουάρ Γκάργας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των οικονομικών κυρώσεων που εφαρμόζονται κατά του Κατάρ στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Ντόχα θα πρέπει να προχωρήσει σε αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις προκειμένου ν’ αλλάξει την άποψη των επικριτών της, αναφορικά με την χρηματοδότηση που προσφέρει στους ακραίους ισλαμιστές.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κυρώσεις κατά του Κατάρ να πάρουν “μια μορφή εμπάργκο”.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αναλάβει δράση τηλεφωνικής διπλωματίας για την επίλυση της κρίσης, συνομιλώντας με τον εμίρη του Κατάρ, ΣεΐχηΤαμίμ μπιν Χάμαντ αλ-Θάνι, αλλά και με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχαγιάν, ζητώντας να επικρατήσει κλίμα ενότητας στον Αραβικό Κόσμο.

Ωστόσο, ο Τραμπ στις παρεμβάσεις του, τονίζει ότι η οποιαδήποτε κίνηση “θα πρέπει να γίνει υπό την προϋπόθεση κατάργησης των χρηματοδοτήσεων του ακραίου εξτρεμισμού ή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας,” σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

08/06/2017 10:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Ντουμπάι, United Arab Emirates

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: