Αναμένουμε συμφωνία και χρειαζόμαστε συμφωνία στο Eurogroup, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις




Αίσιο τέλος της διελκυστίνδας για το ελληνικό ζήτημα εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένει η Κομισιόν. «Αναμένουμε συμφωνία στο Eurogroup και χρειαζόμαστε συμφωνία», διεμήνυσε από το Στρασβούργο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όπως σημείωσε ο λετονός πολιτικός, η Κομισιόν εκτιμά ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της ως προς το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και περικοπών. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: η Ελλάδα τηρεί το κομμάτι της συμφωνίας που της αναλογεί», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Ντομπρόφσκις.

Συμφωνία «βλέπει» και ο Β. Σόιμπλε

Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε εκτίμησε ότι την Πέμπτη θα υπάρξει λύση στο ελληνικό ζήτημα. «Την Πέμπτη θα τα καταφέρουμε», είπε σε εκδήλωση του Bloomberg στο Βερολίνο. Και πρόσθεσε πολύ χαρακτηριστικά: «Θα το δείτε».

Στο ότι επίκειται συμφωνία συγκλίνουν και οι εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters. Επικαλούμενο άτομα που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, το πρακτορείο σημειώνει ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, αναμένεται να καταλήξουν την Πέμπτη σε συμβιβασμό.

Πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα και με το Reuters, είναι «να υπάρξει συμφωνία επί του σχεδίου της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ». Αυτή προβλέπει την καταρχήν συμμετοχή του Ταμείου ως τεχνικού συμβούλου, την χρηματοδοτική εμπλοκή του όμως σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν θα έχει διευθετηθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Πηγή: Deutsche Welle, dpa, reuters, dowjones
13/06/2017 19:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ,Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: