Ανακοίνωση εκπροσώπου Γ.Γ. ΟΗΕ για τη συνάντηση Γκουτέρες με Αναστασιάδη και Ακιντζί




Στη συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρεται ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γραφείου του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε χθες (προχθές) το βράδυ με τον Νίκο Αναστασιάδη, και τον Mustafa Akinci” και πως “μιλώντας μετά προς στους εκπροσώπους του τύπου, ο Γενικός-Γραμματέας είπε ότι οι δύο ηγέτες και ίδιος συμφώνησαν για την ανάγκη επανασύγκλησης της Διάσκεψης για την Κύπρο τον Ιούνιο, και ότι το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι ζωτικής σημασίας και για τις δύο κοινότητες”.

“Οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν παράλληλα τις δικοινοτικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για όλα τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα, ξεκινώντας από το εδαφικό, το περιουσιακό, τη διακυβέρνηση και την κατανομή εξουσιών”, προστίθεται.

“Οι ηγέτες και ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησαν ότι όλα τα θέματα θα τύχουν αλληλένδετης διαπραγμάτευσης και τίποτε δεν θα συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα, όπως αναφέρει η κοινή διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου 2014», καταλήγει η ανακοίνωση.

06/06/2017 10:42 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: