Ξεκινά την 1η Ιουνίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες με το Flying cat 4




Την Πέμπτη 1 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της πόλης.

Από την επόμενη μέρα (Παρασκευή 2 Ιουνίου) σε λιγότερο από 3 ώρες οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να μεταβούν στη Σκιάθο, σε 3,5 ώρες στην Σκόπελο ενώ μέχρι την Αλόννησο η διαδρομή θα διαρκεί 4 ώρες. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται πέντε φορές την εβδομάδα (εκτός Τρίτης και Τετάρτης) ενώ από τις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα είναι καθημερινά.

Τα δρομολόγια θα εκτελεί το καταμαράν Flying cat 4 , χωρητικότητας 442 επιβατών και με ταχύτητα 40 κόμβων.

Το καταμαράν θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 10:00 το πρωί και η επιστροφή στην πόλη θα γίνεται στις 18:40. Η εταιρεία συνεχίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση για δεύτερη χρονιά. 70.000 άτομα  ταξίδεψαν πέρυσι ενώ φέτος εκτιμά ότι η κίνηση θα είναι μεγαλύτερη.Το εισιτήριο στοιχίζει 59 ευρώ ενώ για το μετ’επιστροφής, η τιμή μειώνεται κατά 30% και διαμορφώνεται στα 100 ευρώ (από 118).

Επίσης παρέχεται έκπτωση 50% σε φοιτητές, πολύτεκνους και παιδιά.

“Η Θεσσαλονίκη μόνο όφελος έχει από αυτήν τη σύνδεση” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Νικόλ Καζαντζίδου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: