“Βράζει” η Βενεζουέλα: Στους 42 οι νεκροί από τις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο




Ο αριθμός των νεκρών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα έφθασε τους 42, σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα, το οποίο ανακοίνωσε ακόμη τρεις θανάτους.

Το κύμα των διαμαρτυρομένων, που ορισμένες μέρες έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, αποτελείται περισσότερο από τις οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, τα οποία υποστήριζαν τον Ούγκο Τσάβες αλλά όχι τον διάδοχό τουν Μαδούρον και υποφέρουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο στρώμα του πληθυσμού.

‘Ενας αστυνομικός συνελήφθη ύστερα από ισχυρισμό ότι πυροβόλησε ένα 33χρονο ταξιτζή κοντά στην Ταχίρα, ενώ 17χρονος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ομάδα νεαρών στην πολιτεία Μπαρίνας. Ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Σαν Αντόνιο.

Η βία επιδεινώθηκε σε διάφορα μέρη της χώρας τη Δευτέρα με την αντιπολίτευση να πραγματοποιεί καθιστικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί η κυβέρνηση των σοσιαλιστών.

Χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις τροφίμων, την κρίση στον τομέα της υγείας και τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Απαιτούν εκλογές, ελευθερία στους ακτιβιστές που κρατούνται στις φυλακές και ξένη οικονομική βοήθεια.

Ο Πρόεδρος Νικόλας Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση για την κρίση στη χώρα και τους θανάτους και αναφέρει ότι προσπαθούν να τον απομακρύνουν με πραξικόπημα το οποίο έχει τη στήριξη της Ουάσιγκτον.

ΚΥΠΕ – Ροΐτερς – Βενεζουέλα/Καράκας 16/05/2017 22:26

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: