Τρομοκρατικό αιματοκύλισμα στην αρένα του Μάντσεστερ: Πολλοί οι νεκροί και οι τραυματίες (βίντεο)




Εκρήξεις τη Δευτέρα το βράδυ σε μια συναυλία στην αγγλική πόλη του Μάντσεστερ όπου τραγουδούσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε προκάλεσαν το θάνατο 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, η οποία θεωρεί το γεγονός “ως τρομοκρατικό συμβάν”, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΡΩΣΗΣ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΚΑΡΦΙΑ ΩΣΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε αμέσως σε αναφορές για έκρηξη και ότι υπήρξαν αρκετοί επιβεβαιωμένοι θάνατοι και πολλοι τραυματισμοί στην αρένα, η οποία έχει χωρητικότητα για 21.000 άτομα.

Ένας μάρτυρας που παρακολούθησε τη συναυλία δήλωσε ότι αισθάνθηκε μια τεράστια έκρηξη καθώς έφευγε από την αρένα, ακολουθούμενη από κραυγές και πανικό καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

“Ήμασταν έξω από το δρόμο και όταν ήμασταν ακριβώς δίπλα στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι φώναζαν”, δήλωσε η Catherine Macfarlane στο Reuters. Είχε παρακολουθήσει τη συναυλία.

“Ήταν μια τεράστια έκρηξη – θα μπορούσατε να το αισθανθείτε στο στήθος σας. Ήταν χαοτικό αυτό που συνέβη. Ο καθένας έτρεχε και ουρλιάζοντας, προσπαθούσε να βγει έξω”, δήλωσε.

Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι πολλά παιδιά παρακολούθησαν τη συναυλία.

Το Manchester Arena, η μεγαλύτερη εσωτερική αίθουσα στην Ευρώπη, άνοιξε το 1995 και είναι ένας  δημοφιλής χωρος για συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Ένας εκπρόσωπος της Ariana Grande, δήλωσε ότι η τραγουδίστρια ήταν “καλα”.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter έδειξε οπαδούς της, πολλοί από τους οποίους ήταν νέοι, ουρλιάζοντας να τρέχουν να βγουν από το χώρο.

Η Βρετανία βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού λόγω φόβων τρομοκρατίας, που σημαίνει ότι μια επίθεση από τρομοκράτες θεωρείται πολύ πιθανή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, “Λίγο πριν τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαίου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ.

Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, με περίπου 50 τραυματίες”.
Μάρτυρες είπαν στο BBC ότι η έκρηξη έγινε μετά το τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε σε χώρο έξω από το στάδιο, και ότι ήταν ισχυρή.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι “το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό” μέχρι αντίθετων ενδείξεων, και παρέπεμψε στον ιστότοπό της στο Twitter για νεότερα.

ΠΗΓΗ: REUTERS, BBC NEWS, CBS NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: