Το ποδόσφαιρο «σκύβει» πάνω από το Μάντσεστερ: Μηνύματα συμπαράστασης από παντού




Όσο περνάνε οι ώρες μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τα θύματα και τους αγαπημένους τους στην τραγωδία του Μάντσεστερ.  

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω του Twitter  ανέφερε:

«Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τα τρομερά γεγονότα χθες το βράδυ στο Manchester Arena. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι προς όλους τους πληγέντες».

Η Μάντσεστερ Σίτι από την μεριά της, επίσης μέσω twitter υπογράμμισε:

«Είναι με μεγάλη θλίψη που ακούμε από τα φοβερά γεγονότα στο Arena. Οι καρδιές μας είναι  προς όλους τους πληγέντες».

Αλλά ακόμα και ο Αγιαξ, αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αυριανό τελικό της Στοκχόλμης στο Europa League, έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσω twitter: «Από το Άμστερνταμ στο Μάντσεστερ με  αγάπη. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένους τους».

Από την Ιταλία ανάλογα μηνύματα έφτασαν από Ίντερ και Μίλαν. «Είμαστε κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πόλη του Μάντσεστερ και στα παιδιά της, σε μία στιγμή μεγάλου πόνου», έγραψε η Ιντερ . «Μείνετε δυνατοί στο Μάντσεστερ! Όλες μας οι σκέψεις είναι με τα θύματα και όλους όσους επηρεάζονται από τα χθεσινά γεγονότα», ανέφερε η Μίλαν.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο, οι άνθρωποί του, προσπάθησαν από τις πρώτες ώρες μέσω των κοινωνικών δικτύων, από την πρώτη κιόλας στιγμή, να συμπαρασταθούν στους πληγέντες από την μεγάλη τραγωδία του Μάντσεστερ. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 59 τραυματίστηκαν μετά από δύο εκρήξεις  στο Manchester Arena, όπου έδινε συναυλία η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο δράστης της δολοφονίας σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό», ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ. Σύμφωνα με τις αρχές η επίθεση έγινε από έναν και μόνο άνθρωπο. Ο δράστης ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε και σκοτώθηκε επί τόπου.«Πραγματικά άσχημα νέα από την μεγάλη πόλη του Μάντσεστερ. Οι σκέψεις είναι με όλους τους πληγέντες», έγραψε στο twitter ο Γκάρι Λίνεκερ.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μια θλιβερή ημέρα για τη μεγάλη πόλη του Μάντσεστερ», σημείωσε στον δικό του προσωπικό λογαριασμό ο Βινσέν Κομπανί της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Αριάνα Γκράντε υπογράμμισε: Εχω σπάσει. Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι τόσο τόσο λυπημένη. Δεν έχω λόγια».

Η έκρηξη έγινε στις 23:30 (ώρα Ελλάδας) στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν σκηνές πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα.

Η επίθεση σημειώθηκε λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις γενικές εκλογές στη Βρετανία, που έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μαζί με πολλά ασθενοφόρα βρέθηκαν γύρω από το γήπεδο, όπου περίπου 20.000 άνθρωποι συγκεντρωμένοι για να ακούσετε την Γκράντε. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα  Μέι καταδίκασε την «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα θύματα και τις οικογένειες των πληγέντων.

Αντώνης Βαζογιάννης, ΑΠΕ-ΜΠE

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: