Το γραφείο του Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα χάκινγκ και διαρροής εγγράφων




Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως έπεσε θύμα μιας μαζικής και συντονισμένης ηλεκτρονικής παρείσφρησης (χάκινγκ), που οδήγησε στην διαρροή εκατοντάδων εσωτερικών εγγράφων της προεκλογικής ομάδας, λίγες ώρες πριν το τέλος της επίσημης προεκλογικής περιόδου.

Όπως αναφέρεται, δεδομένα συνολικού όγκου περίπου 9 gigabyte της προεκλογικής ομάδας αναρτήθηκαν αργά την Παρασκευή στο διαδίκτυο.

Τα έγγραφα, όπως τονίζεται, παρουσίαζαν μόνο την ομαλή λειτουργία μιας προεκλογικής εκστρατείας, αλλά τα γνήσια έγγραφα αναμείχθηκαν με ψεύτικα και αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σπείρουν «αμφιβολίες και παραπληροφόρηση».

«Η δημοσίευση αυτών των εσωτερικών εγγράφων δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας ανησυχεί σε ό,τι αφορά την νομιμότητα και τη συμμόρφωσή τους», τόνισε το κόμμα (En Marche!) του Μακρόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η σοβαρότητα αυτού του περιστατικού είναι δεδομένη και δεν θα ανεχτούμε να τεθούν σε κίνδυνο τα ζωτικά συμφέροντα της δημοκρατίας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δε προέβη σε σχόλιο για την καταγγελθείσα ηλεκτρονική παρείσφρηση.

«Ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε κανένα άλλο υπουργείο δεν θα σχολιάσει το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με την νομοθεσία, η προεκλογική περίοδος έληξε τα μεσάνυχτα», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: