Τίλερσον και Λαβρόφ τα είπαν πριν την συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ με Τραμπ, με φόντο την απόλυση Κόμεϊ




Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον υποδέχθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ πριν από μια συνάντηση του τελευταίου με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στάθηκε δίπλα στον Λαβρόφ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση του διαλόγου και των ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο δυνάμεις οι οποίες διατηρούν πολύ κακές σχέσεις, κυρίως εξαιτίας των συγκρούσεων στη Συρία και την Ουκρανία.

Η συνάντηση αυτή, μετά την οποία θα ακολουθήσει στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) μια συνάντηση στο Οβάλ γραφείο με τον πρόεδρο Τραμπ, πραγματοποιείται ενώ στην Ουάσινγκτον η πολιτική ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική την επομένη της απόλυσης του επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, που προκάλεσε σοκ.

Οι υπηρεσίες του Κόμεϊ ερευνούν για ενδεχόμενη συνέργεια ανάμεσα στο περιβάλλον του Τραμπ και τη Ρωσία στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ερωτηθείς αν η υπόθεση αυτή θα επηρεάσει τις συνομιλίες τους, ο Λαβρόφ, ο οποίος είναι συχνά ειρωνικός με τους δημοσιογράφους, απάντησε ερωτώντας: «Απολύθηκε; Θα αστειεύεστε».

Ο ρώσος υπουργός, ο οποίος δεν είχε μεταβεί στην Ουάσινγκτον από τον Αύγουστο του 2013, επιδιώκει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον σ’ ένα σχέδιο της Μόσχας για να μειωθεί η βία στη Συρία.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση του νέου ενοίκου του Λευκού Οίκου μ’ έναν υψηλόβαθμο ρώσο αξιωματούχο και θα επιτρέψει να προετοιμαστεί μια προσεχής συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση Τραμπ με Λαβρόφ στον Λευκό Οίκο: Η Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

10/05/2017 16:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: