Θετικές οι επαφές Ε.Ε. – ΗΠΑ για την αποτροπή της απαγόρευσης χρήσης λάπτοπ εντός αεροσκαφών




Mια θετική και εποικοδομητική τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τρίτης ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος και η επίτροπος Μεταφορών, Violeta Bulc, με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kelly.

“Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να εντείνουν την επικοινωνία τους σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για την εξεύρεση κοινών λύσεων περιορισμού των κινδύνων για την ασφάλεια των αερομεταφορών και τη συνεργασία για την ενίσχυση των προτύπων ασφάλειας”, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση.

Ωστόσο, στο παρόν στάδιο δεν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα, και δεν έγινε κάποια νέα ανακοίνωση.

“Οι συζητήσεις συνεχίζονται με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των αερομεταφορών παγκοσμίως”.

“Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την προστασία των Ευρωπαίων και των Αμερικανών πολιτών και την ασφάλεια των αερομεταφορών παγκοσμίως, διατηρώντας ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και προωθώντας τη στενή τους συνεργασία”, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των τριών.

Το επίμαχο ζήτημα ήταν άλλωστε η ενδεχόμενη απαγόρευση στη χρήση λάπτοπ στην καμπίνα των επιβατών, που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στις πτήσεις από μια σειρά τρίτα κράτη και σχεδίαζαν να επεκτείνουν και προς την ΕΕ – ωστόσο αυτή η πιθανότητα μετά τις επαφές στελεχών της Κομισιόν με τις αμερικανικές αρχές, αρχίζει και απομακρύνεται.

31/05/2017 10:19 – ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: