Θέτει εαυτόν εκτός Συμμαχίας Πολιτών όποιος δεν σεβαστεί την απόφαση για τις Προεδρικές, διαμηνύει ο Λιλλήκας




Όποιος δεν σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας των συλλογικών οργάνων της Συμμαχίας Πολιτών για τις Προεδρικές Εκλογές θέτει αυτομάτως εαυτόν εκτός Κινήματος, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας πως η εξαγγελία της δικής του υποψηφιότητας θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα όταν επικυρωθεί η απόφαση από την Ανώτατη Σύγκλητο.

Στο Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε περίεργη την ταχύτητα των ενεργειών του Έσπεν Μπαρθ Έιντε για συνάντηση σήμερα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας πως αυτό μπορεί να θεωρηθεί είτε ως ενημέρωση για αδιέξοδο είτε ως ενημέρωση για ενδεχόμενη νέα Διάσκεψη στη Γενεύη.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του Κινήματος, και ερωτηθείς αρχικά πότε θα γίνει η εξαγγελία της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε πως ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα η ενημέρωση των επαρχιακών Επιτροπών, χθες ενημερώθηκε η επαρχιακή της Λευκωσίας και μετά την προγραμματισμένη συνεδρία της Πολιτικής Συγκλήτου θα προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης Ανώτατης Συγκλήτου.

Ερωτηθείς γύρω από τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί από στελέχη της Συμμαχίας για τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως είναι σεβαστή η διαφορετική άποψη, η διαφωνία και η κριτική.

Αλλά, σημείωσε, ακόμα πιο σεβαστή είναι η απόφαση της πλειοψηφίας. “Είναι αδύνατο να λειτουργήσει ένα συλλογικό Κίνημα, όπως και μια οργανωμένη κοινωνία, αν δεν εφαρμόζονται οι αρχές της Δημοκρατίας, κατά τις οποίες όταν δεν είναι εφικτή η ομοφωνία αποφασίζει η πλειοψηφία”, είπε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως αυτό που αναμένει είναι πως όλοι θα σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας, και όσοι υποσκάψουν την απόφαση αυτή θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός Κινήματος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διαδικασία διαγραφής στο Κίνημα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως πρώτα θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε κατά πόσον θα υπάρξει τέτοια δημόσια υπόσκαψη και αν θα υπάρξει, τότε αυτός που δεν θα σεβαστεί την απόφαση θέτει εαυτόν εκτός Συμμαχίας.

Κυπριακό

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή συνάντηση του Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Λιλλήκας είπε πως είναι περίεργη η ταχύτητα με την οποία κινείται ο κ. Έιντε, οι ενέργειες του οποίοι δεν συνάδουν με τα όσα δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Παίρνουμε απαισιόδοξα μηνύματα για στασιμότητα στις συνομιλίες ενώ ταυτόχρονα βγαίνουν στην επιφάνεια πληροφορίες για νέα Διάσκεψη στη Γενεύη χωρίς να έχει έρθει καμία αλλαγή στην τουρκική στάση, την ώρα που η Τουρκία μας απειλεί με casus belli αν προχωρήσουμε στο ενεργειακό μας πρόγραμμα, διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ και λίγο πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτός των συνομιλιών βλέπουμε τον κ. Έιντε να μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για ενημέρωση του ΓΓ”, είπε, και σημείωσε πως προκαλεί ερωτηματικά ποια θα είναι αυτή η ενημέρωση και σε τι αποσκοπεί.

Όπως είπε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, είτε ο κ. Έιντε θα ενημερώσει τον κ. Γκουτέρες για αδιέξοδο στο Κυπριακό είτε για μια νέα διάσκεψη στη Γενεύη, και πρόσθεσε πως θα αναμένει την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου πριν τις 17 Μαΐου.

05/05/2017 11:33 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: