Στο Ναδίρ οι σχέσεις με Γερμανία: Δεν θα ικετεύσουμε το Βερολίνο για Ιντσιρλίκ, λέει η Άγκυρα




Η Τουρκία δεν πρόκειται να ικετεύσει τη Γερμανία για να μην αποσυρθεί από τη βάση Ιντζιρλίκ στα Άδανα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στο NTV λέγοντας πως “αν θέλουν να φύγουν τότε στο καλό”.

“Μόνοι τους ήθελαν να έρθουν, δεν θα τους ικετεύσουμε. Αν θέλουν να φύγουν θα τους πούμε και στο καλό”, είπε ο Τούρκος Υπουργός, ενώ ανέφερε και για τον Γερμανό ΥΠΕΞ πως άλλα λένε στις συναντήσεις τους και μετά βγαίνει και λέει άλλα δημοσίως κάνοντας λαϊκισμό.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι κάποια άτομα που έχουν μείνει από την περίοδο του Ομπάμα δηλητηριάζουν τις σχέσεις στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι ένα από αυτά είναι και ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος στον διεθνή συνασπισμό στη Συρία και το Ιράκ Μακ Γκάρκ ο οποίος, όπως είπε, στηρίζει το PYD και το YPG (Κούρδους Συρίας). “Αυτό το άτομο είναι ωφέλιμο να απομακρυνθεί”, ανέφερε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμη ότι οι αμερικανική αντιπροσωπεία δεν αντέδρασε αρνητικά και έδειξε να κατανοεί την δήλωση Ερντογάν ότι στην περίπτωση που η Τουρκία δεχθεί επίθεση από το YPG τότε χωρίς να ρωτήσει κανέναν θα εφαρμόσει τους κανόνες εμπλοκής.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 18/05/2017 16:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: