Στην κοιλιακή χώρα τα τραύματα του Παπαδήμου: Δεν προκαλούν ανησυχία λένε οι γιατροί




Στην κοιλιακή χώρα επικεντρώνονται τα τραύματα που υπέστη νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μαζί με δεύτερο άτομο, όταν εξερράγη παγιδευμένος φάκελος τη στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρισκόταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τα τραύματα δεν φαίνεται να προκαλούν ανησυχία ενώ ο κ. Παπαδήμος θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για προληπτικούς λόγους.

Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο αυτοκίνητο δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο κ. Παπαδήμος βρέθηκε ο βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που διατέλεσε Υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, και οι δύο άντρες συνομίλησαν για λίγο.

Μεταφέροντας στο ΚΥΠΕ τη συνομιλία τους, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει πολλά τραύματα σε όλο του το σώμα, αλλά εκ πρώτης όψεως – και εν αναμονή της γνωμάτευσης των γιατρών – δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρά.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο φάκελος που εξερράγη είχε περάσει από την υπηρεσία ελέγχου αλληλογραφίας του πρώην Πρωθυπουργού και αναπληρωτή Αντιπροέδρου της ΕΚΤ.

Εκτιμάται από αστυνομικές πηγές πως το γεγονός ότι πρόκειται για θωρακισμένο αυτοκίνητο ενδέχεται να έπαιξε ρόλο στο να μην εκτονωθεί το ωστικό κύμα μετά την έκρηξη.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι ο δεύτερος τραυματίας που επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Εαγγελισμός και φέρεται να είναι λιγότερο τραυματισμένος, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στην ακοή.

Στο πλευρό  του κ. Παπαδήμου έσπευσε ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Εκτός από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει όλη την περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν. Το αυτοκίνητο του πρώην Πρωθυπουργού και ένα παρακείμενο όχημα είναι ακινητοποιημένα και ελέγχονται, ενώ η Αστυνομία χειρίζεται την υπόθεση ως τρομοκρατική ενέργεια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται σε τρομοκρατικές ομάδες όπως η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που και στο παρελθόν έχουν δράσει με τη μέθοδο παγιδευμένου φακέλου.

Από την πλευρά των κομμάτων, υπάρχει επίσημη αντίδραση από τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε για άνανδρο τρομοκρατικό χτύπημα και ευχήθηκε να βρεθούν οι δράστες.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/Αθήνα 25/05/2017 20:08

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: