Συνεχίζει τα παιγνίδια ο Άιντα: Θα παρουσιάσει, λέει, ιδέες του ΓΓ του ΟΗΕ στους Αναστασιάδη-Ακιντζί




Κάποιες ιδέες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πρόκειται να παρουσιάσει στους δύο ηγέτες στην Κύπρο, ο ειδικός του σύμβουλος Εσπεν Μπαρθ Έιντε. 

Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο κ.΄Έιντε προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της ημίωρης περίπου συνάντησής του με το Γενικό Γραμματέα, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, το απόγευμα της Παρασκευής.

Κύκλοι των Ηνωμένων Εθνών διευκρίνισαν πάντως ότι οι ιδέες αυτές δεν αφορούν πρόσκληση προς τους δύο ηγέτες, για συνάντηση μαζί του.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών για την Κύπρο, αναφορικά με τη συνάντηση, «ο κ. Έιντε δήλωσε ότι με τον Γενικό Γραμματέα είχαν μία εις βάθος στρατηγική συζήτηση σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι στις συνομιλίες του Κυπριακού».

Αναφέρει ακόμη πως στη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο κ. Έιντε είχε διαβουλεύσεις με τα 5 μόνιμα μέλη του Σ.Α., τις εγγυήτριες δυνάμεις και τις πλευρές και πως «όλοι τους είναι σε συμφωνία πως η πρόοδος η οποία έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες δεν θα πρέπει να χαθεί κι ότι η παρούσα δυναμική πρέπει να χρησιμοποιηθεί».

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο κ. Έιντε δεν συναντήθηκε με την Ελληνίδα μόνιμο αντιπρόσωπο, πρέσβειρα Αικατερίνη Μπούρα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: