Ο Τζόναθαν Κοέν στον Μητσοτάκη για ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενέργεια, Κυπριακό




Με τον αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κοέν (Jonathan Cohen), συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των διμερών ελληνο-αμερικανικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στις επενδύσεις, ενώ εξετάσθηκαν και οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, υπό το πρίσμα της γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδας και του ρόλου της, ως πυλώνα σταθερότητας, σε μια περιοχή εντεινόμενης αστάθειας.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, υπογράμμισε επίσης, την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Cohen για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.

04/05/2017 18:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: