Σύμφωνο συνεργασίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος και της Κοβενταρείου Κοζάνης




Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης στο πλαίσιο ανάπτυξης του Εθνικού Δικτύου Βιβλιοθηκών υπογράφτηκε σήμερα στην Κοζάνη.

Η εν λόγω συνεργασία αποβλέπει στη διαμόρφωση πολιτικής, σχετικά με την καταγραφή και ανάδειξη των θησαυρών, που διαφυλάσσουν οι δύο αυτοί σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς.

To σύμφωνο υπογράφτηκε κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου «Forum Ιδεών για τις Βιβλιοθήκες και τον Πολιτισμό» που διοργάνωσε η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης που ολοκληρώνονται στις 14 Μαΐου.

«Με την Κοβεντάρειο βιβλιοθήκη της Κοζάνης μας δένει το περιεχόμενο» επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης Φίλιππος Τσιμπόγλου επισημαίνοντας ότι «διαθέτει χειρόγραφα και παλέτυπα που αγγίζουν το 8% της συλλογής της Εθνικής Βιβλιοθήκης» κι όπως ανέφερε «αυτός ο πλούτος πρέπει να γίνει κτήμα όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και άλλων ενδιαφερομένων».

Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου διαπίστωσε ότι στο παρελθόν για διάφορούς λόγους η Εθνική Βιβλιοθήκη δεν βρέθηκε όσο έπρεπε στο πλευρό των βιβλιοθηκών της ελληνικής περιφέρειας αλλά όπως τόνισε αυτό αλλάζει. «Επιθυμούμε την τεχνογνωσία που αποκτούμε από τους άλλους ομολόγους μας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ να την μοιραστούμε» και πρόσθεσε ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη θα ενθαρρύνει προσπάθειες όπως της Κοζάνης και θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε βιβλιοθήκης της χώρας.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης και πρόεδρος της ΚΒΔΚ Παναγιώτης Δημόπουλος δήλωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο δράσης «θα υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση που θα εξασφαλίζει διετή συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη».

Σπύρος Κουταβάς, AΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: