Σε “δύσκολη” φάση οι σχέσεις Βερολίνου και Ουάσιγκτον: Θα βελτιωθούν ξανά λέει ο Γκάμπριελ




Οι σχέσεις μεταξύ του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον διέρχονται μια δύσκολη φάση, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι «σπουδαιότερες και καλύτερες» από ό,τι δείχνει η υπάρχουσα διαμάχη και οι διμερείς σχέσεις θα βελτιωθούν ξανά, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Γερμανίας», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Αλλά η ιστορία των ΗΠΑ είναι μεγάλη και η χώρα σπουδαιότερη από ό,τι δείχνει η υπάρχουσα σύγκρουση και για αυτό νομίζω ότι θα επανέλθουμε σε καλές σχέσεις στο μέλλον».

«Σήμερα τα πράγματα έχουν αρχίσει να ευτελίζονται. Εκτιμώ ότι είναι ανάρμοστο που τώρα επικοινωνούμε με δηλώσεις που γίνονται κάτω από σκηνές σε φεστιβάλ μπύρας και μέσω Twitter», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ από το Βερολίνο.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε την Κυριακή στους Βαυαρούς συμμάχους της σε μια σκηνή σε ένα φεστιβάλ μπύρας στο Μόναχο ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί εξ ολοκλήρου στους συμμάχους της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε επικρίνοντας νωρίτερα σήμερα την Γερμανία μέσω Twitter.

30/05/2017 19:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βερολίνο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: