Προτάσεις Κασουλίδη για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών και αραβικών κρατών της Μεσογείου




Τρεις συγκεκριμένες προτάσεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών και αραβικών κρατών της Μεσογείου κατέθεσε στη διάρκεια της ομιλίας του, στη 2η διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγεται στη Ρόδο, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιάννης Κασουλίδης.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών συγκεκριμένα ζήτησε να υπάρξει συνεργασία και ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ των νέων των χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη, προτείνοντας να υπάρξει ειδική διάσκεψη στο τέλος του χρόνου στην Κύπρο με αντιπροσωπείες νέων από όλες τις χώρες.

Επίσης, επεσήμανετην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία για την ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας προτείνοντας μάλιστα και τη θέσπιση υποτροφιών, ενώ στην ομιλία του επίσης ο Γιάννης Κασουλίδης ζήτησε να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία σε θέματα έρευνας και διάσωσης. Η συνεργασία αυτή θα αφορά ευρύτερα θέματα και ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η επιτήρηση των θαλάσσιων περιοχών, η προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.

Σε δηλώσεις του, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάσκεψη της Ρόδου επισημαίνοντας τα εξής:

«Καταρχήν θέλω να πω ότι με πολλή χαρά ξαναβρίσκομαι στη Ρόδο, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Σύνοδο, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά, του φίλου μου. Φέρνει μαζί χώρες που γειτονεύουν για να συζητήσουμε, όχι όπως κάνουμε σε άλλες Συνόδους πώς θα αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους, αλλά πώς θα προλάβουμε τους κινδύνους με μια θετική ατζέντα για την οποία έχουμε αρκετά θέματα να συζητήσουμε».

22/05/2017 13:54
Λ. Μαστής, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρόδος, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: