Προς ένα θεοκρατικό κράτος, που «δεν σέβεται τίποτα», οδεύει η Τουρκία, δήλωσε ο Καμμένος




Η Τουρκία πλέον οδεύει προς ένα «θεοκρατικό κράτος» που «δεν σέβεται τίποτα», είπε ο Υπουργός  Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις σε εθνικά θέματα.

Αναπτύσσοντας στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ την πολυδιάστατη, όπως είπε, πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο κ. Καμμένος είπε πως αυτή η πολιτική μπορεί να την καταστήσει άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Εκτενώς αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθιστώντας σαφές ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα εθνικής κυριαρχίας» και είπε ότι η Τουρκία «δεν σέβεται τίποτε».

Ακόμα και την ώρα των κηδειών των 4 αξιωματικών του Στρατού Ξηράς – που χάθηκαν κατά την πτήση στρατιωτικού ελικοπτέρου έξω από τη Λάρισα, στις 19 Απριλίου – όπου ισχύει η πολεμική ηθική ανάμεσα σε εχθρούς, η Τουρκία έκανε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός παρατήρησε ότι οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί των Τούρκων αξιωματούχων προς το πρόσωπό του «αποτελούν παράσημο για μένα»», ενώ εκτίμησε ότι «η Τουρκία μεταβάλλεται από ένα κράτος προσανατολιζόμενο προς την Ευρώπη σε ένα θεοκρατικό κράτος».

Ως προς την μεταναστατευτική πολιτική της χώρας σημείωσε ότι η Ελλάδα κέρδισε με τη στάση της, καθώς «οι άνθρωποι βρήκαν εδώ στοργή», με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο ακραίων ομάδων και υπενθύμισε ότι συριακά πλοία ήταν εκείνα που διέσωσαν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και Σύροι γιατροί ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή.

Αναφερόμενος σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι  η κυβέρνηση Τσίπρα οδηγεί την χώρα έξω από την κρίση και ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές θα πλήξουν λίγους , καθώς « θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων σε 300.000 άτομα, που αφορούν στις μεγάλες συντάξεις». Συμπλήρωσε ότι από τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν, αν η Ελλάδα ξεπεράσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευτεί, θα ωφεληθούν περίπου 5 εκατομμύρια Έλληνες.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 07/05/2017 19:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: