Πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία από τις ενεργειακές εξελίξεις της Ανατολικής Μεσόγειου, τονίζει το ΔΗΚΟ




“Πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία από τις ενεργειακές εξελίξεις της Ανατολικής Μεσόγειου”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

“Η μελέτη που έγινε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων και η οποία καταδεικνύει και αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, τοποθετεί την Κυπριακή Δημοκρατία σε περίοπτη θέση στον υπό διαμόρφωση ενεργειακό χάρτη της περιοχής”, αναφέρει ακόμα το Δημοκρατικό Κόμμα.

“Η Κυπριακή Δημοκρατία επιβάλλεται να κινητοποιηθεί, έτσι ώστε:

Να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να προωθήσει τη συνεργασία της με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τον Λίβανο και φυσικά την Ελλάδα.

Να επιτύχει τον αποκλεισμό της ανάμιξης της Τουρκίας στις ενεργειακές εξελίξεις της περιοχής, αποκλείοντας την υλοποίηση σκέψεων για αγωγό που θα περνά από την Κύπρο και θα καταλήγει στην Τουρκία, ως τον τελευταίο σταθμό πριν την Ευρώπη”, προσθέτει το ΔΗΚΟ.

“Η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να γίνει κατανοητό στους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και στις χώρες της περιοχής, ότι η Τουρκία δεν πληροί το πιο καίριο κριτήριο, αυτό της πολιτικής σταθερότητας, συνέπειας και αξιοπιστίας.

Τυχόν υλοποίηση του σεναρίου για αγωγό προς την Τουρκία, θα καταστήσει την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο όμηρο των αποφάσεων του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν και θα εγκλωβίσει τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα χέρια μιας αναξιόπιστης Τουρκίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

“Αναστασιάδης και Κυπριανού οφείλουν να ενημερώσουν δημόσια τον λαό για το περιεχόμενο των μυστικών τους διαβουλεύσεων”

Σε άλλη του ανακοίνωση το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρει: “Αναστασιάδης και Κυπριανού οφείλουν να ενημερώσουν δημόσια τον λαό για το περιεχόμενο των μυστικών τους διαβουλεύσεων.

Η απάντηση του ΑΚΕΛ στη χθεσινή δήλωση του Δημοκρατικού Κόμματος επιβεβαιώνει ότι έγιναν μυστικές διαβουλεύσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί δεν μπορεί το ΑΚΕΛ να ενημερώσει τον λαό για το τι λέχθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη; Tι φοβούνται; Προς τι η συσκότιση;

Καλούμε για ακόμη μία φορά τον κ. Άντρο Κυπριανού και τον κ. Νίκο Αναστασιάδη να ενημερώσουν δημόσια το λαό για το περιεχόμενο των μυστικών τους διαβουλεύσεων.

Καλούμε ειδικότερα τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, να αποκαλύψει τι είναι αυτό που «…ελπίζει και εύχεται να μην τον υποχρεώσει ο Αναστασιάδης να πει τι συζήτησαν σε κάποιες κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν».

Αν δεν το πράξει, τότε είναι πλέον πέρα από ξεκάθαρο, ότι η σημερινή ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει εγκλωβίσει τον κόσμο της αριστεράς σε μία μία άμεση ή έμμεση στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη”.

16/05/2017 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: