“Πόλεμος” μεταξύ Ν.Δ. και Σαββίδη, που τα ρίχνει στον Μητσοτάκη: Αποφασίζει ο λαός όχι οι ολιγάρχες η απάντηση




Την οργή της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξή του. Το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως η συνέντευξη αυτή «είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαββίδης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα και στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Δημήτρη Μαρκόπουλο τάχθηκε 100% στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα συμβουλεύοντας τους Έλληνες, «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος».

Σύμφωνα με τη ΝΔ οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης προσθέτοντας πως «δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών».

«Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ο κ. Σαββίδης παραλλήλισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως ακούγοντας τον Τσίπρα την Παρασκευή, ήταν έτοιμος να τον χειροκροτήσει και πως αυτός, ένα τέτοιο πρόεδρο θέλει. Παράλληλα επιτέθηκε ανοικτά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές και… προβλέπει πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός!

Είπε πως θεωρεί φίλο του τον κ. Τσίπρα, ενώ αφήνει πολλές αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο που του επέβαλλε την αγορά της ΣΕΚΑΠ λέγοντας χαρακτηριστικά πως μου μεταβίβασε τον δικό του πονοκέφαλο.

Επίσης δήλωσε πως έτσι ή αλλιώς θα αποκτήσει σύντομα ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και δηλώνει ενδιαφέρον τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Ερώτηση: MEGA Channel ο στόχος σας; Θα το αγοράσετε; Ο ΔΟΛ, ο Πήγασος;

Ιβάν Σαββίδης: Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και τον Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο. Έχοντας όμως μια θλιβερή εμπειρία με τη ΣΕΚΑΠ περιμένω την ανάλυση κάθε σελίδας εκ μέρους των ειδικών και του due diligence. Κάποιοι μιλάνε για 100 εκατ. ευρώ, άλλοι για 500 εκατ. ευρώ άλλοι για 50 εκατ. ευρώ κούρεμα. Το κούρεμα όμως έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο σαν …νόρμα. Όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες λίγο πολύ μου λένε για τέτοιου είδους συμφωνίες τους. «Μην ανησυχείς. Αυτό θα το κόψουμε, αυτό θα το ράψουμε κι εκείνο θα το πληρώσουμε σε 25 χρόνια» (γελάει). Εγώ σαν επιχειρηματίας θεωρώ πως πρέπει ενεργά να διεξαχθούν οι πτωχεύσεις και μέσα από  αυτή τη διαδικασία να αναστήσουμε την οικονομία. Δεύτερον, πρέπει να διευρύνουμε τις δικαιοδοσίες των τραπεζών έτσι ώστε να έχουν δικαίωμα μέσω της Δικαιοσύνης προκαλώντας μονομερώς την αφαίρεση της υποθηκευμένης περιουσίας και να την πουλάνε σε ανοικτούς διαγωνισμούς. Κάπου θα κερδίσουν, κάπου θα χάσουν όμως το οικονομικό θεμέλιο θα παραμείνει. Τη ΣΕΚΑΠ δεν πρέπει να την κοιτάτε μόνο σαν ΣΕΚΑΠ. Η ΣΕΚΑΠ  πριν από την έλευση μου θα μπορούσε να πεθάνει και θα λέγαμε κάποια στιγμή πως 400 οικογένειες βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Από την άλλη πρέπει να δούμε ότι συντηρήθηκε ένας οργανισμός που μπορεί να δουλέψει και να παράγει και σε αυτήν την περίοδο εξασφαλίστηκαν 376 εκατ. ευρώ εσόδων στο Δημόσιο. Κι αυτό πρέπει να δούμε. Από αυτή την άποψη και ο ΔΟΛ και ο Πήγασος έχουν λόγο να περιμένουν και να ελπίζουν ότι σαν εργαλείο μπορούν να διατηρηθούν. Κι ας θέσουν και αυστηρούς όρους. Για παράδειγμα: για την περιουσία της επιχείρησης που έχει πτωχεύσει , όσο γίνεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης να είναι υποχρεωμένος ο επενδυτής να πληρώνει τους τρέχοντες φόρους. Πρόκειται για ζωντανά χρήματα που θα πηγαίνουν στα Δημόσια ταμεία. Αν δεν τους πληρώνει ο επενδυτής εγκαίρως, τότε να ξεκινούν οι επιβαρύνσεις. Οι προσαυξήσεις. Κι εγώ σαν επιχειρηματίας θα σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα κάθε μήνα να πληρώνω για παράδειγμα 1 εκατ. ευρώ παρά τελικά να πληρώνω 5 εκατ. ευρώ λόγω αυξήσεων. Να το κάνω ποιο σαφές. Για να αρμέγουμε την αγελάδα, πρέπει και να την έχουμε…

Ερώτηση: ΕΘΝΟΣ ή ΒΗΜΑ; Ποια εφημερίδα σας αρέσει καλύτερα;

Ιβάν Σαββίδης: (χα χα) Αν είμαστε λογικοί και οι δύο. Αλλά πρέπει να το δούμε. Εγώ δεν θέλω να δοκιμάσω να σηκώσω τα ασήκωτα.

02/05/2017 13:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: