ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στη Γενεύη της Ελβετίας. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Παγίδα Άιντα-Τούρκων στον Αναστασιάδη: Τον σέρνουν στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με Ακιντζί

Σε δείπνο στις 4 Ιουνίου θα παρακαθίσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με νεότερη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του κατοχικού ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως πάντα οι Τούρκοι προανήγγειλαν τις εξελίξεις. Ο κ. Αναστασιάδης έπεσε στην παγίδα που του έστησε ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση. Το σχέδιο για τη συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου με τον κατοχικό ηγέτη συμφωνήθηκε στην Άγκυρα, όπου βρέθηκε ο σύμβουλος του γενικού γραμματέα.

Ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση μέσω της προηγούμενης γραπτής του δήλωσης για τη συνάντηση στις 5 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, ακολούθησαν διαβουλεύσεις και η συνάντηση των ηγετών με τον Αντόνιο Γκουτέρες μετατράπηκε σε συνάντηση μετά δείπνου στις 4 Ιουνίου, την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως έγραψε στο Twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης «η συνάντηση με τον ΓΓ ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Ιουνίου, το βράδυ».

Προηγουμένως: Ο Μπαρίς Μπουρτζιού, είχε ανακοινώσει ότι στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 5 Ιουνίου, την ερχόμενη Δευτέρα, κάλεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη.

Στη σύντομη δήλωσή του ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επικοινώνησε απόψε με τον κ. Ακιντζί και τον προσκάλεσε στις 5 Ιουνίου, μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να συναντηθούν μαζί του στη Νέα Υόρκη. Ο κατοχικός ηγέτης απάντησε θετικά ότι θα παρευρεθεί, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπός του.

1 Comment on "Παγίδα Άιντα-Τούρκων στον Αναστασιάδη: Τον σέρνουν στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με Ακιντζί"

 1. Crescenzio Sangiglio | May 31, 2017 at 4:39 PM | Reply

  Πώς είναι δυνατόν αυτός ο Πρόεδρος (μα είναι πραγματικά Πρόεδρος;!!) της Κυπριακής Δημοκρατίας να τον σέρνουν έτσι από τη μύτη και ννα τον κουβαλάν εδώ κι εκεί επειδή τι θέλει ο Τούρκος και ο Τουρκοκύπριος;! Τί άνδρας είναι αυτός; Τί πολιτικός είναι;(θεός φυλάξοι!)
  Και τί πάει να κάνει στη Νέα Υόρκη; Πάει εκεί γιατί θέλει πάλι ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΟΥΝ για το Κυπριακό;
  Θα πρέπει να μην πάει, να αρνηθεί μια συνάντηση, έστω και με τον Γκουτιέρεζ, όπου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, αλλά το μόνο πράγμα που μπορεί να συμβεί θα είναι να τον περικυκλώσουν οι τρεις τους (Έιντε, Γκουτιέρεζ, Ακιντσί) και με κόλπα να του αποσπάσουν άλλες βασικές υποχωρήσεις, όπως είχε γίνει και πριν από το Μον Πελερέν και στο Μον Πελερέν.
  Στη Κύπρο πρέπει να τον πείσουν να ακυρώσει τη συνάντηση. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση. Η Νέα Υόρκη είναι μια άλλη ψυχολογική και φυσική βιαιότητα για να κάνει άλλες υποχωρήσεις. Εκτός βέβαια αν και ο ίδιος θέλει να τις κάνει γι΄αυτό και πηγαίνει εκεί. Άλλωστε δεν μετριούνται οι υποχωρήσεις του Αναστασιάδη! Μια λιγότερη, μια περισσότερη γι΄αυτόν…
  Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Leave a comment

Your email address will not be published.


*