Παγίδα Άιντα-Τούρκων στον Αναστασιάδη: Τον σέρνουν στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με Ακιντζί




Σε δείπνο στις 4 Ιουνίου θα παρακαθίσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με νεότερη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του κατοχικού ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως πάντα οι Τούρκοι προανήγγειλαν τις εξελίξεις. Ο κ. Αναστασιάδης έπεσε στην παγίδα που του έστησε ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση. Το σχέδιο για τη συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου με τον κατοχικό ηγέτη συμφωνήθηκε στην Άγκυρα, όπου βρέθηκε ο σύμβουλος του γενικού γραμματέα.

Ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση μέσω της προηγούμενης γραπτής του δήλωσης για τη συνάντηση στις 5 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, ακολούθησαν διαβουλεύσεις και η συνάντηση των ηγετών με τον Αντόνιο Γκουτέρες μετατράπηκε σε συνάντηση μετά δείπνου στις 4 Ιουνίου, την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως έγραψε στο Twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης «η συνάντηση με τον ΓΓ ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Ιουνίου, το βράδυ».

Προηγουμένως: Ο Μπαρίς Μπουρτζιού, είχε ανακοινώσει ότι στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 5 Ιουνίου, την ερχόμενη Δευτέρα, κάλεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη.

Στη σύντομη δήλωσή του ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επικοινώνησε απόψε με τον κ. Ακιντζί και τον προσκάλεσε στις 5 Ιουνίου, μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να συναντηθούν μαζί του στη Νέα Υόρκη. Ο κατοχικός ηγέτης απάντησε θετικά ότι θα παρευρεθεί, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπός του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: