Ουάσιγκτον και Μόσχα θα συνεχίσουν εφαρμογή της συμφωνίας για αποφυγή επεισοδίων στη Συρία




Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων στρατού της Ρωσίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν σήμερα να επαναλάβουν πλήρως την εφαρμογή ενός κοινού μνημονίου για την αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων πάνω από τη Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο ρώσος στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ και ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία και συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για πρόσθετα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις στη Συρία.

Το μνημόνιο για την ασφάλεια των αεροσκαφών υπογράφτηκε τον Οκτώβριο του 2015 αφότου η Ρωσία άρχισε να βομβαρδίζει στόχους στη Συρία σε υποστήριξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στη μάχη τους κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων ένοπλων οργανώσεων.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα τις προσπάθειες για την μείωση των βίαιων συγκρούσεων στην Συρία και την στροφή προς μια πολιτική επίλυση του εμφυλίου πολέμου, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προσμένει σε περαιτέρω συναντήσεις με τον (Ρώσο) υπουργό Εξωτερικών για να συζητήσουν τους αντίστοιχους ρόλους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας για την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων και την στήριξη στις συνομιλίες στην Γενεύη για την πρόοδο της πολιτικής επίλυσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

06/05/2017 17:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: