Όταν οι δικοί μας άνθρωποι καταπατούν τη δεοντολογία… Και ένα υστερόγραφο για το Mega




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Προκαλεί θλίψη όταν βλέπεις σημαντικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να «βιάζουν» κυριολεκτικά τη δεοντολογία. Ιδιαίτερα όταν εσύ στήριξες με πάθος αυτά τα ΜΜΕ, που κινδύνευαν με μόνιμο λουκέτο.

Τους στηρίξαμε διότι το ζητούμενο τότε, το ζητούμενο και τώρα, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Γι’ αυτό ακριβώς παλέψαμε. Και για να μειωθεί η ανεργία, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Χθες η ιστοσελίδα μας είχε μία αποκλειστική είδηση με τίτλο: Απειλή πολέμου από Ερντογάν, μέσω ΟΗΕ, εναντίον των πετρελαϊκών κολοσσών ENI και TOTAL, αλλά και της Κύπρου.

Ήταν πολλοί οι συνάδελφοι και τα ΜΜΕ που μας τίμησαν αναφέροντας την πηγή της είδησης, ως όφειλαν. Ξεκίνησε πρώτος ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο του ΑΝΤΕΝΝΑ και ακολούθησαν μεγάλες ιστοσελίδες όπως του Πρώτου Θέματος και άλλοι πολλοί. Τους ευχαριστούμε όλους.

Προκάλεσε όμως αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά των συναδέλφων των ΝΕΩΝ, του ΒΗΜΑΤΟΣ και της ιστοσελίδας in.gr που προσωπικά στήριξα με πάθος. Οι αγώνες τους ήταν και αγώνες μου. Έφτασα στο σημείο να πλακωθώ άσχημα με τους συναδέλφους μου στο Mega, όταν τους κάλεσα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους και να ξεκινούσαμε το βραδινό δελτίο ειδήσεων, επειδή πίστευα πως με τον τρόπο αυτό θα πιέζαμε τους μετόχους του Μεγάλου Καναλιού να ασχοληθούν με το περιουσιακό τους στοιχείο.

Τι έκαναν, λοιπόν, οι συνάδελφοι των ΜΜΕ του ΔΟΛ;

Διαβάστε:

Πήραν την είδηση μας από την εφημερίδα της Κύπρου «Πολίτης», η οποία και αναφορά στην ιστοσελίδα μας έκανε -και την ευχαριστούμε- και ειδικό ενεργό link δημοσίευσε. Η συμπεριφορά του Πολίτη ήταν υποδειγματική και ο σεβασμός στη δημοσιογραφική δεοντολογία απόλυτος. Έγραψε: Σύμφωνα με την τουρκική επιστολή που παρουσιάζει στο blog του ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου… Και συνέχισε με την είδηση.

Τι έκαναν οι συνάδελφοι των ΝΕΩΝ, του ΒΗΜΑΤΟΣ και του in.gr;

Πρώτον σημείωσαν ότι την είδηση έγραψε ο «Πολίτης», που ΔΕΝ είναι η αλήθεια, και

Δεύτερον αφαίρεσαν την αναφορά στο όνομα μου και στην ιστοσελίδα μου.

Στο χώρο του Διαδικτύου, η κλοπή των θεμάτων της ιστοσελίδας μας είναι καθημερινό φαινόμενο. Κάποιοι πετάνε στο τέλος και ένα “Mignatiou.com» χωρίς ενεργό link, και νομίζουν ότι καθάρισαν. Πρόκειται για κανονική κλοπή. Από τη δική μας πλευρά φροντίζουμε ΠΑΝΤΑ να δημοσιεύουμε την πηγή. Είναι καθήκον και υποχρέωση μας. Αποφασίσαμε όμως να αντιδράσουμε. Πρέπει να μπουν κανόνες. Και θα καταγγέλλουμε με ονόματα και διευθύνσεις όσους κλέβουν.

Δυστυχώς, οι συνάδελφοι των ΜΜΕ του ΔΟΛ έδειξαν κάκιστη συμπεριφορά απέναντι σε μία ιστοσελίδα, που μπήκε μπροστά και τους στήριξε. Προσωπικά θα συνεχίσω να υποστηρίζω τον αγώνα τους, να μείνουν, δηλαδή, τα μέσα στους εργαζομένους, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν, αφού παραμένουν πρώτοι. Βλέπετε, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός ακόμα, θα έλεγα ότι είναι έξω από την πόρτα, και για τα ΝΕΑ, και για το ΒΗΜΑ και για το in.gr…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να σημειώσω επίσης ότι και οι πρώην συνάδελφοι μου στο ΕΘΝΟΣ, το οποίο υπηρέτησα για 26 χρόνια, έδωσαν τα εύσημα στην ιστοσελίδα Sigmalive, η οποία βεβαίως αναφέρει ως πηγή τη δική μου ιστοσελίδα.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ MEGA: Αντιλαμβάνομαι ότι έφτασε η στιγμή του «κοντός ψαλμός αλληλούϊα» για το Μεγάλο Κανάλι. Ότι και να γίνει, ελπίζω και εύχομαι ότι θα σωθούν οι θέσεις εργασίας 500 και πλέον εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων παρέμεινε στο κανάλι και βοήθησε να συλλέξουν οι τράπεζες εκατομμύρια ευρώ, που κάλυψαν τα δανεικά των μετόχων. Αυτοί είναι οι ήρωες του Mega, οι άνθρωποι των κάτω ορόφων. Και αν σωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, όπως φαίνεται, ο νέος και οι παλιοί μέτοχοι πρέπει να τους ευχαριστήσουν έμπρακτα. Συνεχίζω να πιστεύω -και ας τσαντίζονται και ας φωνάζουν οι δημοσιογράφοι- ότι το κατέβασμα των ρολών του δελτίου ήταν μία λάθος απόφαση, με δεδομένο ότι πολλοί εκ των συναδέλφων, που βρήκαν δουλειές σε άλλα ΜΜΕ, συνεχίζουν να εργάζονται και να ΜΗΝ πληρώνονται. Σίγουρα, εάν επαναλειτουργήσει το κανάλι, όπως προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Είτε μείνουμε στο «σπίτι» μας, είτε πάρουμε άλλους δρόμους, η εκτίμηση και ο σεβασμός θα είναι πάντα ένα γεγονός, διότι οι περισσότεροι γίναμε “ονόματα” στο Mega, το οποίο για 26 χρόνια μας πλήρωνε πριν εκπνεύσει ο μήνας. Τους τελευταίους 14 μήνες η συμπεριφορά είναι απλά βάναυση… Και μένω εδώ, για τώρα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: