Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Μακρόν στις Βρυξέλλες, στις 25 Μαϊου: Θα εργαστούμε στενά, του είπε




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας στις 25 Μαϊου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σήμερα με τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές της 7ης Μαΐου. Ο Πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε την επιθυμία του να συνεργαστεί στενά με τον εκλεγέντα Πρόεδρο Μακρόν για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και σημείωσε τη μακρά και ισχυρή ιστορία της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του παλαιότερου συμμάχου μας, της Γαλλίας. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν κατά τη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

THE WHITE HOUSE
Office of the Press Secretary
May 8, 2017

Readout of President Donald J. Trump’s Call with President-Elect Emmanuel Macron of France

President Donald J. Trump spoke today with President-elect Emmanuel Macron of France to congratulate him on his victory in the May 7th French presidential election.  President Trump emphasized his desire to work closely with President-elect Macron in confronting shared challenges, and noted the long and robust history of cooperation between the United States and its oldest ally, France.  The two leaders agreed to a meeting during the May 25th NATO leaders meeting in Brussels.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε σήμερα με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την επικράτηση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όμως, σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι ο κ. Τραμπ έσπευσε να συγχαρεί ένα αυταρχικό ηγέτη, όπως είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη νίκη του στο σικέ δημοψήφισμα, και δεν το έκανε άμεσα με τον κ. Μακρόν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγορείται ότι δείχνει μία τάση εναγκαλισμού αυταρχικών ηγετών, όπως οι πρόεδροι της Τουρκίας και των Φιλιππίνων. Τον δεύτερο προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο, ενώ ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένει το πράσινο φως από μέρα σε μέρα, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι είναι σύμμαχοι των Αμερικανών.

Ο κ. Τραμπ έδειξε μία συμπάθεια προς την κ. Μαρί Λεπέν, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι η υποστήριξη του δεν την βοηθούσε δήλωσε ότι δεν την γνωρίζει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ATLANTIC. ΕΔΩ

ΕΔΩ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Outgoing French President Francois Hollande (R) and French president-elect Emmanuel Macron (L) attend the ceremony marking the 72nd anniversary of the victory over Nazi Germany during WWII, at the 'Arc de Triomphe' monument in Paris, France, 08 May 2017. Victory Day marks the day of the formal German defeat in World War II. EPA, FRANCOIS MORI / POOL MAXPPP OUT
Outgoing French President Francois Hollande (R) and French president-elect Emmanuel Macron (L) attend the ceremony marking the 72nd anniversary of the victory over Nazi Germany during WWII, at the ‘Arc de Triomphe’ monument in Paris, France, 08 May 2017. Victory Day marks the day of the formal German defeat in World War II. EPA, FRANCOIS MORI / POOL MAXPPP OUT

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε σήμερα στον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 7ης Μαΐου, έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είπε στο νέο πρόεδρο της Γαλλίας ότι τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης ενισχύουν την ελπίδα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αργότερα αυτόν το μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι Ερντογάν και Μακρόν επισήμαναν επιπλέον την αποφασιστικότητά τους να βελτιώσουν τις τουρκογαλλικές σχέσεις και συζήτησαν το πόσο σημαντικό είναι να ξεπεραστούν τα πρόσφατα ζητήματα που ενέσκηψαν μεταξύ της Άγκυρας και της ΕΕ, συμπλήρωσαν οι πηγές.

08/05/2017 20:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: