Ο Τραμπ κατηγορεί και πάλι Ομπάμα ότι είχε διατάξει την υποκλοπή των συνδιαλέξεών του




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε και πάλι σήμερα τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, ότι παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του, μια θεωρία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανέναν αξιωματούχο και καμία αμερικανική υπηρεσία μέχρι σήμερα.

Ο Ομπάμα “ήταν πολύ καλός μαζί μου” είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή This Morning του τηλεοπτικού δικτύου CBS. “Αλλά μετά, είχαμε δυσκολίες (…) Για μένα, τα λόγια δεν είναι τόσο σημαντικά όσο οι πράξεις. Και είδατε τι συνέβη με τις υποκλοπές, όλος ο κόσμος είδε τι συνέβη. Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό”, είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

“Τι θέλετε να πείτε;” επέμεινε ο δημοσιογράφος.

“Πιστεύω ότι η δική μας εκδοχή έχει αποδειχθεί (…) Και όλος ο κόσμος μιλάει για αυτό. Και ειλικρινά, αξίζει να καταπιανόμαστε με αυτό, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα”, συνέχισε ο Τραμπ.

“Σας αφήνω να εξάγετε μόνοι τα συμπεράσματά σας” πρόσθεσε εμφανώς εκνευρισμένος. “Ήταν (σ.σ. ο Ομπάμα) πολύ καλός μαζί μου στις δηλώσεις του όταν ήμουν μαζί του αλλά μετά δεν είχαμε πλέον επαφές. Έχω την άποψή μου, μπορείτε να έχετε τη δική σας. Λοιπόν, αρκετά, σας ευχαριστώ” κατέληξε, τερματίζοντας απότομα τη συζήτηση.

Ο Τραμπ κατηγόρησε για πρώτη φορά τον Ομπάμα ότι τον παρακολουθούσε στις αρχές Μαρτίου, με μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter. Ο πρώην διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί που μετέχουν στις δύο επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν διέψευσαν όλοι ότι γίνονταν υποκλοπές σε βάρος του Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο.

01/05/2017 17:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: