Ο Τόμσεν δήλωσε ότι το Ταμείο επιμένει σε βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους




Την μπάλα στους Ευρωπαίους …κλώτσησε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πόλ Τόμσεν, από τους οποίους ζήτησε μια αξιόπιστη στρατηγική ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τόμσεν δήλωσε συγκεκριμένα:

«Καλωσορίζουμε την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement) σε ένα πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι θα επιτρέψει τη δημοσιονομική πολιτική να γίνει πιο φιλική στην ανάπτυξη».

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα δήλωσε ότι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στην Αθήνα, θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή θα εξορθολογίσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στις στήριξη των ασθενέστερων.

Ο κ. Τόμσεν είπε ότι «όλα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου». Πρόσθεσε ότι το Ταμείο ζητά από τους Ευρωπαίους μια αξιόπιστη στρατηγική για το χρέος.

Υπογράμμισε ότι «αυτά πρέπει να πάνε χέρι-χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική που θα περιγράφει το πώς θα επιτευχτεί βιωσιμότητα του χρέους».

Αυτό, είπε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εισαχθεί το ελληνικό πρόγραμμα προς έγκριση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: