Ο πρόεδρος Nίκος Αναστασιάδης επιθεώρησε τα αναπτυξιακά έργα της Πάφου




Σε μια σύγχρονη πόλη, αντάξια της μεγάλης της ιστορίας και του πολιτισμού της, μετατρέπουν την Πάφο τα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης εγκαινίασε σήμερα την λεωφόρο «Τάφοι των Βασιλέων», που έλαβε το όνομα από τον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο. Το έργο στοίχησε 10,5 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία το κράτος κατέβαλε το 85% της δαπάνης και ο Δήμος Πάφου το υπόλοιπο.

Επίσης, επιθεώρησε διάφορα έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι πλατείες περιμετρικά του δημοτικού μεγάρου, η πλατεία Κένεντι, που έχουν γίνει έργα ανάπλασης, το εμπορικό κέντρο, το νέο δημοτικό θέατρο της Πάφου, το Χάνι του Ιμπραήμ, η συνοικία του Μουττάλου και η αγορά φρούτων και λαχανικών.

Σε σύσκεψη στο δημοτικό μέγαρο της Πάφου με τους φορείς της πόλης και επαρχίας Πάφου, ο πρόεδρος εξέφρασε ευαρέσκεια για την μεγάλη αποτελεσματικότητα, ιδιαίτερα του Δήμου Πάφου, αλλά και των εμπλεκομένων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών, αφού από τα 23 έργα που είχαν εξαγγελθεί τον Ιούνιο του 2015, τα 20 είτε έχουν αποπερατωθεί, είτε ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης σημείωσε ότι από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 δαπανήθηκαν ποσά πέραν των 480 εκατομμυρίων για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων υποδομής σε όλες τις επαρχίες, από τα οποία τα 132 εκατομμύρια στην Πάφο. Στον προϋπολογισμό του 2017 η προβλεπόμενη συνολική δαπάνη, ανέφερε για αναπτυξιακά έργα ανέρχεται σε 270 περίπου εκατομμύρια, από τα οποία τα 40 εκατομμύρια αφορούν έργα στην Πάφο.

05/05/2017 16:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: