Ο Λάκωνας σπρίντερ Τσάκωνας πρώτος στα 150μ στο street event του Μάντσεστερ




Στο street event του  Μάντσεστερ με την ονομασία «City games» αγωνίστηκε χθες ο Λυκούργος Τσάκωνας. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητών των 200μ των τελευταίων χρόνων ήταν νικητής στα 150μ με 15.04 (0,4) και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας.

Ο Λάκωνας σπρίντερ κατάφερε να κερδίσει σπουδαίους αντιπάλους, όπως ο Χάρι Άικινς (Βρετανία), που ακολούθησε με 15.2 και ο Ρίτσαρντ Κίλτι (Βρετανία) που ήταν τρίτος με 15.43.  Ο Τσάκωνας θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Μιλάνο στις 4 Ιουνίου, όπου θα τρέξει τόσο 100μ. όσο και 200μ.

Μεγάλα αστέρια στο Μάντσεστερ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τους δρόμους και τις πλατείες στο κέντρο του Μάντσεστερ για να παρακολουθήσουν αθλητές σε δράση στο πλαίσιο του «The Great City Games», λίγα 24ωρα μετά από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε 22 ανθρώπους στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Αρκετοί κορυφαίοι Βρετανοί αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού Ολυμπιονίκη του 2012, Γκρεγκ Ράδερφορντ, έλαβαν μέρος με ξένους αστέρες όπως η σπουδαία αθλήτρια των 100μ και 110μ εμπόδια, Σάλι Πίρσον από την Αυστραλία.

«Έχουν έρθει από όλο τον κόσμο, ξέρουν τι σημαίνει να είσαι σε αυτή την πόλη, ειδικά σε αυτή την ταραγμένη περίοδο», δήλωσε η Βρετανή Ολυμπιονίκης του επτάθλου, Ντενίς Λιούις.

Η εκδήλωση αφορούσε ένα 15λεπτο περπάτημα από τη Μάντσεστερ Αρένα όπου τη Δευτέρα ο Σαλμάν Αμπεντι σκότωσε 22 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν παιδιά. Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF), Σεμπάστιαν Κόου, τόνισε δεν ήταν εύκολο για τους διοργανωτές να αποφασίσουν εάν θα διεξαχθεί η εκδήλωση: «Η απόφαση να προχωρήσουμε μετά από αυτό που συνέβη είναι πάντα σκληρή, πρέπει να σταθμίσουμε την ασφάλεια και όλα τα άλλα … αλλά τελικά ήταν πολύ σημαντικό ότι ο αθλητισμός θα μπορούσε να θεωρηθεί μέρος αυτής της διαδικασίας επούλωσης».

Ο Ράδερφορντ με άλμα στα 8.18μ στην τελευταία του προσπάθεια πήρε τη νίκη στο… νήμα από τον Ουρουγουανό, Εμιλιάνο Λάσα (7.96μ). Νικήτρια στα 100μ γυναικών ήταν η Σάλι Πίρσον, ενώ ο Έλληνας, Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας ήταν ο νικητής στο σπριντ των 150 μέτρων με επίδοση 15.04.

Χρήστος Μπουρδουκούτας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: