Ο γαμπρός του Τραμπ, υπό έρευνα από το FBI για τις επαφές με τους Ρώσους, σύμφωνα με το NBC




Ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος κατέχει τον ρόλο άμισθου ανώτατου συμβούλου στον Λευκό Οίκο, βρίσκεται υπό έρευνα από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) στο περιθώριο της διερεύνησης των σχέσεων μελών της κυβέρνησης με τη Ρωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post και το κανάλι NBC χθες.

Ο Κούσνερ ερευνάται λόγω των επαφών του με τη ρώσους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο ρώσος πρέσβης και ένας τραπεζίτης από τη Μόσχα, ανέφερε η Ποστ, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τα περί της έρευνας.

Παραμένει άγνωστο το άν ο Κούσνερ, που είναι παντρεμένος με την κόρη του προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, έχει λάβει εντολές από το FBI για την παράθεση στοιχείων, είπε το κανάλι NBC.

Έρευνα για τις διαρροές πληροφοριών από Αμερικανούς αξιωματούχους για την επίθεση στο Μάντσεστερ διέταξε ο πρόεδρος Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι θέλει να προσάγει στη δικαιοσύνη όσους διέρρευσαν πληροφορίες που αφορούσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας την “ειδική σχέση” της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο.

“Ζητώ από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν μια πλήρη έρευνα” για τις διαρροές στον Τύπο και, αν κριθεί απαραίτητο “οι υπαίτιοι θα διωχθούν” εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη νομοθεσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας στην οργή της Βρετανίας για τις “ευαίσθητες” πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από Αμερικανούς ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη η έρευνα των βρετανικών αρχών.

“Δεν υπάρχει άλλη σχέση που να εκτιμούμε περισσότερο από την «ειδική σχέση» μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας”, πρόσθεσε.

Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε την Τετάρτη φωτογραφίες της βρετανικής αστυνομίας που δείχνουν τμήματα της βόμβας που εξερράγη το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε δηλώσει ότι, με την ευκαιρία της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, “θα πει ξεκάθαρα στον πρόεδρο Τραμπ ότι οι πληροφορίες που μοιράζονται μεταξύ τους οι υπηρεσίες (των δύο χωρών) θα πρέπει να παραμένουν απόρρητες”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters, AFP
Ουάσινγκτον, United States
Βρυξέλλες, Belgium

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: